Friptura la cuptor din muschi de porc
Friptura la cuptor din muschi de porc este o friptura foarte foarte, foarte frageda care se prepara si foarte usor si cu putine ingrediente. Imi place sa prepar aceasta friptura atunci cand avem musafiri sau de Craciun. Friptura asta pe masa de Craciun servita cu salata de boeuf este senzationala si a fost in fiecare an pe placul invitatilor. La fel prepar si la aniversari.
Bine de stiut!
- Pentru a avea o friptura cat mai frageda este nevoie sa o gatim cat mai mult timp. 70-80 de minute in cuptorul preincalzit.
- Obligatoriu! Carnea trebuie sa fie acoperita cu sos in momentul in care merge la cuptor.
- Folosim functia de ventilatie a cuptorului, daca avem.
- Coacem friptura pe un gratar in partea de sus a cuptorului.
- Inlocuiri. Muschiul se poate inlocui cu pulpa de porc.
- Reteta usoara. Friptura din muschi de porc este una dintre cele mai usoare fripturi pentru care nu avem nevoie decat de cateva ingrediente.
Ingrediente :
- 1- 1,5 kg muschi de porc
- 1 conserva de rosii in suc propriu / 400 gr
- 4-5 catei de usturoi
- sare
- piper
- ardei boia dulce
Cum preparam Friptura la cuptor din muschi de porc
1.Mai intai feliem muschiul de porc in felii groase de aproximativ 1 cm.
2.Punem feliile de muschi de porc in tava si adaugam conserva de rosii in suc propriu. Daca aveti conserva cu rosii intregi, atunci trebuie sa le feliati. Adaugati si o cana de apa astfel incat sa acopere friptura si adaugam apoi usturoi tocat marunt, sare, piper si ardei boia si dam friptua la cuptorul preincalzit la 200 de grade.
3. Coacem friptura timp de 70-80 de minute si avem grija sa intoarcem carnea la fiecare 25-30 de minute astfel incat sa se rumeneasca pe fiecare parte. Puteam adauga verdeata la final. Pofta buna!
- Se poate servi cu salata verde, muraturi sau alte garnituri dupa plac.
One Comment