Din camara

Dulceata din coaja de pepene rosu

O dulceata foare buna si aromata, si cand te gandesti ca este facuta din coaja pepenelui pe care in general o aruncam…

Ingrediente:

  • coaja de la 1 pepene mare -aprox. 1 kg
  • 600 g zahar
  • 1 cana de apa – 250 ml
  • 1 lamaie

Mai intai curatam pojghita verde in strat foarte subtire de pe coaja de pepene. Taiem apoi in cubulete mici de aprox. 1 cm, sau chiar mai micute, cum doriti ( ca in imagine).

Punem 1 cana de apa intr-o cratita in care fierbem dulceata, adaugam cubuletele de coaja de pepene si zaharul si punem la fiert la foc mic. Nu necesita sa stea ca alte dulceturi cu zaharul peste noapte, ci se pune imediat la fiert. Lasam la fiert pana cand incepe sa se ingroase siropul. Punem pe o farfurie un strop, lasam sa se raceasca si daca nu curge inseamna ca este gata.

Atentie: daca lasati prea mult la fiert se va zaharisi dulceata!!!CAND SE RACESTE SE MAI INGROASA!

In ultimele 10 minute adaugam jumatate de lamaie taiata cubulete cat mai mici pe care le punem in dulceata, iar cealalta jumatate de lamaie o stoarcem bine si punem zeama peste dulceata. Daca nu va place acrisoara, nu mai adaugati zeama de lamaie. Putem stinge focul si pune in borcane imediat, cat este fierbinte. Mie mi-au iesit 3 borcane mici.

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker