Din camara

Ardei gogosari umpluti cu salata de varza

Ardei gogosari umpluti cu salata de varza

Ardei gogosari umpluti cu salata de varza este o idee excelenta de muraturi. Sunt foarte gustosi, desi se pierde ceva timp pentru pregatirea lor. Trebuie curatati gogosarii de cotoare si pregatita separat salata de varza. Dar este un deliciu cu care poti umple camara. Ai in acelasi timp si gogosari si salata de varza.

Ingrediente:

  • 3 kg gogosari
  • 1/2 varza
  • 3 morcovi
  • 1 telina medie
  • 1, 5 l apa
  • 350 ml otet ( sau dupa gust)
  • 2 linguri de sare mare
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingura boabe de mustar
  • 1 lingura boabe de piper

Mod de preparare.

1.Mai intai curatam gogosarii de cotoare si ii spalam bine. Il lasam deoparta pana pregatim amestecul pentru umplutura.

2.Tocam marunt varza, adaugam morcovii si telina date pe razatoarea cu ochiuri mici si amestecam bine.

3.Umplem gogosarii cu amestec de salata de varza si ii asezam in borcane. Mai adaugam si morcovi printre ei caci ramane cam mult spatiu gol in borcane( deci il umplem cu morcovi). Mie mi-a ramas salata de varza asa ca am umplut un borcan doar cu aceasta salata.

4.Punem apa cu otetul, cu sarea, zaharul, piperul si mustarul la fiert si lasam pana cand incepe sa dea in clocot.

5.Punem lichidul fierbinte peste gogosari si strangem capacele cu putere. Avem grija sa punem sub fiecare borcan lama de cutit ca sa evitam spargerea acestora din cauza lichidului fierbinte.

Lasam borcanele la racit si apoi  le transferam in camara.

Alte idei de muraturi gasiti in categoria de conservate din camara- https://farfuria-cu-gust.ro/retete/din-camara/

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker