Salata de varza rosie pentru iarna
Salata de varza rosie pentru iarna
Salata de varza rosie pentru iarna este una dintre garniturile mele preferate. Este atat de gustoasa! Asa salata de varza rosie cumparam cand eram studenta la Pitesti. De atunci nu am mai vazut in comert si de cativa ani mi-am facut singura acasa. Din doua verze mari imi ies 5 borcane de 800 de g de salata de varza. Dar trebuie presata foarte, foarte bine in borcane. Daca nu ati facut pana acum, nu este greu deloc, iar camara gospodinelor trebuie sa fie cat mai variata cu muraturi, gemuri, compoturi, zacusca si altele.
Ingrediente:
- 2 verze rosii mari ( aprox. 4 kg)
- 1,5 l de apa
- 500 ml otet
- 150 g zahar ( 7 linguri)
- 2 linguri de sare mare
- 50 g boabe de mustar
- 10-15 boabe de piper.
Mod de preparare.
1.Mai intai tocam cat putem de marunt varza rosie si o pream bine, bine in borcane.
2.Punem apa cu otetul, sarea, zaharul, mustarul si piperul pe foc si le lasam sa dea in cateva clocote. Putem jongla cu cantitatile de otet, sare si zahar dupa gustul nostru.
3.Punem sub fiecare borcan lama unui cutit pentru a evita plesnirea acestora ( din cauza lichidului fierbinte) si cu ajutorul unui polonic umplem borcanele cu lichid fierbinte.
4.Strangem capacele borcanelor si le lasam la racit.
One Comment