Pentru ca am cumparat 2 pesti de ciorba, am rezolvat problema si cu felul 2. Am avut o carjanca si o mreana si atat de gustoase au fost! Am copt si cativa ardei ca sa fie meniul complet 🙂
Ingrediente:
- rondele de peste: carjanca si mreana
- 1 capatana de usturoi
- 1 kg de rosii
- sare
- piper
- ulei
1.Mai intai curatam pestele, il taiem rondele si il spalam bine. Presaram deasupra lui sare si piper si il punem pe grill sau direct pe gratar.
2. Rosiile le coacem pe gratar sau pe grill si apoi le curatam de coaja si le pasam. Usturoiul il pisam bine.
3.Punem intr-o craticioara rosiile pasate si jumatate din cantitatea de usturoi , sare si piper si lasam la fiert 10 minute. Adaugam si restul de usturoi pisat si putem stinge focul. Putem adauga si verdeata tocata marunt.
Servim pestele fript cu saramura de usturoi si cu ardei copt.
Pofta buna!