Bruschete Caprese
Bruschete Caprese- bruschete gustoase cu rosii suculente si branza Mozzarella. Acestea sunt ideale ca si mic dejun sau ca gustare intre mese. Le-am numit astfel dupa celebra salata italiana Caprese, care se prepara cu rosii, mozzarella proaspata feliata si busuioc si condimentata cu sare su ulei de masline. Mie imi place mozzarela si fetei mele la fel, a fost bataie pe bruschetele astea. Cred ca celor mici le place ceea ce este nou, caci de fiecare data cand avem ceva nou in meniu este bataie pe acel preparat.
Sfaturi!
- Folositi rosii coapte bine, suculente. Se pot folosi rosii normale sau rosii cherry, care sunt mai dulci si mai aromate.
- Mozzarella se poate taia felii rotunde sau cuburi. Mozzarella este un sortiment de branza italiana din lapte de bivolita sau de vaca, un rotocol de branza moale si gustoasa.
- Folosim paine deja feliata pentru ca acasa nu putem felia painea atat de subtire.
- Reteta usoara. Aceasta reteta de bruschete este foarte usoara si se prepara din doar cateva ingredediente simple: rosii, branza, felii de paine la care se adauga cateva aromatice.
- Ideale ca si gustare sau ca mic dejun.
Ingrediente:
- 5-6 felii de paine
- 3-4 catei de usturoi
- 5-6 rosii coapte bine
- 2 roti de Mozzarella
- ulei de masline
- sare
- busuioc
- oregano
Mod de preparare.
1.Mai intai prajim painea la toaster. O rumenim dupa plac.
2.Frecam fiecare felie de paine prajita cu catei de usturoi.
3.Taiem rosiile cuburi si le amestecam cu sare, busuioc si ulei de masline.
4.Pe fiecare felie de paine prajita adaugam rosii si punem cate o felie de Mozzarella. Stropim cu ulei de masline si presaram oregano. Pofta buna!
Va sugerez sa incercati si bruschetele cu avocado si ciuperci fripte, sunt foarte gustoase si sanatoase.