Gem de zmeura
Iubesc fructele de zmeura. Desi se resimt samburii micuti, fructule ste delicios. Nu am avut multa zmeura, dar pentru 2 borcanele de gem a fost suficienta. Oricum nu se coace toata odata, asa ca facem treptat. Personal, ador gemurile mai mult decat dulceturile. De ce? Simplu: se fac ai usor 🙂 Se pun la fiert fructele odata cu zaharul, se fierbe si se toarna fierbinte in borcane. Voi ce gemuri preferati? Care sunt fructele pe care le iubiti?
Ingrediente:
- 800 g zmeura
- 400 g zahar
- 1 lingurita zeama de lamaie
Mod de preparare gem de zmeura.
Zmeura aleasa si spalata bine se pune intr-un vas si se cantareste. Vom pune zahar pe jumatate din cantitatea de zmeura si amestecam. Punem la foc mic sa fiarba si amestecam din cand in cand. Cand incepe sa se ingroase, punem un strop de gem pe o farfurioara si daca atunci cand se raceste nu mai curge, gemul este gata.
Adaugam o lingurita de zeama de lamaie, amestecam si turnam imediat gemul fierbinte in borcane. Borcanele le punem pe o tava de inox sa nu se sparga si le strangem bine capacele.
2 Comments