Din camara

Gogosari murati

Ce bune sunt muraturile ca si garnitura pentru mancarurile noastre pe timpul iernii! Am incercat sa pun in camara mea din toate, iar acum le-a venit randul gogosarilor.

Ingrediente:

  • 3 kg gogosari
  • 350 ml otet
  • 1 litru apa
  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri de sare grunjoasa
  • boabe de mustar
  • o legatura de frunze de telina

Mai intai taiem gogosarii in felii potrivite si ii punem intr-un bol impreuna cu telina tocata. Punem intr-o cratita apa cu otetul si o punem la fiert. Adaugam si zaharul si sarea si lasam sa dea in clocot si sa se topeasca zaharul si sarea( daca este nevoie mai puteti adauga sare sau zahar dupa gust). Adaugam si boabele de mustar.

Punem in borcane gogosarul si presam usor sa intre cat mai mult in borcane. Turnam compozitia de otet fierbinte peste gogosar. Atentie! Sub fiecare borcan asezam lama unui cutit sa nu se sparga!

Strangem bine capacele si punem borcanele in prosoape pana a doua zi sau pana cand se racesc complet.

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

46 − 40 =

Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker