Gogosari murati
Ce bune sunt muraturile ca si garnitura pentru mancarurile noastre pe timpul iernii! Am incercat sa pun in camara mea din toate, iar acum le-a venit randul gogosarilor.
Ingrediente:
- 3 kg gogosari
- 350 ml otet
- 1 litru apa
- 3 linguri de zahar
- 2 linguri de sare grunjoasa
- boabe de mustar
- o legatura de frunze de telina
Mai intai taiem gogosarii in felii potrivite si ii punem intr-un bol impreuna cu telina tocata. Punem intr-o cratita apa cu otetul si o punem la fiert. Adaugam si zaharul si sarea si lasam sa dea in clocot si sa se topeasca zaharul si sarea( daca este nevoie mai puteti adauga sare sau zahar dupa gust). Adaugam si boabele de mustar.
Punem in borcane gogosarul si presam usor sa intre cat mai mult in borcane. Turnam compozitia de otet fierbinte peste gogosar. Atentie! Sub fiecare borcan asezam lama unui cutit sa nu se sparga!
Strangem bine capacele si punem borcanele in prosoape pana a doua zi sau pana cand se racesc complet.
Ce retete bune aveti! Parca am descoperit o comoara! Multumesc!
Multumesc mult!