Prajitura Puf cu sos de ciocolata
Prajitura Puf cu sos de ciocolata
Prajitura Puf cu sos de ciocolata este una dintre cele mai savuroase prajituri de casa. Este o prajitura pufoasa, de aici si numele, iar sosul de ciocolata este dulce- amarui, consistent si delicios. Reteta sosului de ciocolata este foarte veche, o facea mama in copilarie si o folosea pentru eclere, la pandispanuri sau pentru a acoperi torturile. Fiind o ciocolata amaruie, in copilarie nu prea o iubeam, insa acum o ador.
Bine de stiut!
- Sosul de ciocolata se ingroasa cand se raceste, insa se subtiaza la loc daca il punem 1-2 minute pe foc.
- Am copt blatul pentru prajitura intr-un vas de yenna cu dimensiunile 19/24 de cm.
- Reteta usoara. Aceasta prajitura se prepara foarte usor. Facem un blat de pandispan ce il acoperim cu sos de ciocolata de casa. In schimb, este foarte buna.
Ingrediente pandispan:
- 4 oua
- 6 linguri de zahar
- 4 linguri de ulei
- 5 linguri cu varf de faina
- 1 plic de praf de copt
- esenta de rom
Ingrediente ciocolata :
- 150 ml apa
- 150 gr zahar
- 100 g unt
- 4 linguri cu cacao
- esenta de rom
- + nuca si nuca de cocos pentru ornat
Cum preparam Prajitura Puf cu sos de ciocolata
1.Mai intai pregatim blatul. Mixam albusurile spuma cu 4 linguri de zahar.
2.Mixam galbenusurile cu 2 linguri de zahar, apoi adaugam uleiul si mai mixam cateva secunde sa il incorporam bine. Adaugam compozitia de galbenusuri peste albusuri si le incorporam usor cu o spatula.
3.Adaugam faina, praful de copt si esenta si amestecam usor cu spatula.
4.Tapetam un vas de yenna( sau o tava) cu hartie de copt, turnam compozitia si o dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 25-30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
5.Rasturnam prajitura pe un platou si o lasam la racit.
6. Intre timp, facem ciocolata. Punem apa cu zaharul la fiert timp de 18-20 minute pana cand incepe sa se ingroase. Adaugam untul, iar cand si acesta se topeste, adaugam cacao. Amestecam bine cu un tel si mai lasam pe foc inca 4-5 minute la foc mic. La final adaugam esenta de rom si lasam 6-7 minute ciocolata la racorit.
7. Portionam prajitura, adaugam sos de ciocolata pe fiecarea portie si presaram nuca de cocos sau nuca maruntita. Pofta buna!
One Comment