MancaruriPaste

Coltunasi umpluti cu branza sarata

Colțunași de casa cu branza de vaca

Colțunași de casa cu branza de vaca sunt un fel de paste fainoase cu ou si diverse umpluturi. Se pot umple cu  cu carne tocata, cu cartofi fierti si pasati, cu branza dulce sau sarata sau cu diverse gemuri. Eu i-am umplut cu branza sarata si am facut un sos de rosii pentru ei.  I-am adaptat gusturilor noastre 🙂

Ingrediente:

  • 500 g faina
  • 120 ml apa fiarta
  • 30 ml ulei
  • 2 oua
  • 1 lingurita de sare mare
  • 400 g branza de vaca  + 1 ou mic pentru umlutura

Mod de preparare.

1.Pregatim mai intai aluatul pentru coltunasi. Punem toata faina intr-un bol.

2.Apa fiarta o amestecam cu uleiul si le turnam peste faina.

3. Adaugam si ouale batute si sarea si incepem sa framantam aluatul. Acesta va fi moale, dar nelipicios. Daca inca se lipeste de maini, mai adaugati o lingura de faina.

4.Lasam aluatul sa se odihneasca 20 de minute, timp in care pregatim compozitia pentru umplutura.

 

5.Dam branza de vaca pe razatoarea cu ochiuri mici si adaugam un ou. Amestecam bine. Compozitia trebuie sa fie tare si sa nu isi lase zeama ( ca altfel nu se vor putea lipi coltunasii).

6. Impartim aluatul de coltunasi in trei parti. Intindem foi cat mai subtiri posibil si taiem foile cu un cutit in patrate de aproximativ 4-5  cm.

7.In mijlocul fiecarui patrat punem cate o jumatate de lingurita de branza. Unim cate doua colturi opuse ale coltunasilor astfel incat sa rezulte un triunghi. Apoi presam bine cu degetele marginile triunghiului astfel incat sa nu iasa branza in timpul fierberii. Daca unim cele doua colturi ale triungiului, va rezulta aceasta forma:

8. Punem coltunasii formati pe un tocator presarat cu faina.

9. Punem o cratita cu apa si cu o jumatate de lingurita de sare la fiert. Cand apa incepe sa clocoteasca putem adauga o parte dintre coltunasi. Ii lasam sa fiarba aproximativ 10 minute si amestecam cu o lingura de lemn. Cand incep sa fiarba, coltunasii se ridica la suprafata.

10. Pentru sos calim o ceapa tocata marunt in ulei de masline. Adaugam pasta de tomate si 50 ml apa si lasam 10 minute la fiert. Amestecam coltunasii cu sos de rosii. Pofta buna!

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker