Lipii la tigaie

Lipii la tigaie
Lipii la tigaie, lipii simple si gustoase. Pufoase, foarte pufoase si foarte usor de preparat. Iar mirsoul lipiilor coapte in tigaie este unic. Urda si rosiile le dati voi 🙂
Cateva sfaturi!
- Coacem lipiile in tigaia unsa cu ulei de masline. Doar unsa, nu punem decat foarte putin ulei. Cand apar bule deasupra lipiei inseamna ca este coapta si o putem intoarce pe partea cealalta.
- Acoperim tigaia cu un capac cat timp se coc lipiile.
- Mi-au iesit 7 lipii din aceasta compozitie. La noi au fost suficiente pentru o masa.
- Eu pun aluatul la dospit in cuptorul cu microunde cu usa inchisa. Aici se dospeste mult mai rapid caci este ferit de curenti de aer rece.
- Reteta usoara. Lipiile coapte in tigaie sunt super usor de preparat si extrem de gustoase. O painica delicioasa ce se poate servi cu branza, rosii sau orice alta mancare.
Ingrediente:
- 1 ou
- 150 ml lapte caldut
- 50 ml ulei
- 400-420 gr faina
- 20 gr drojdie proaspata
- 1/2 lingurita de sare grunjoasa
- + ulei de masline pentru uns tigaia
Cum preparam lipii la tigaie
1.Mai intai incalzim foarte putin laptele si dizolvam drojdia in el. Adaugam uleiul.
2.Adaugam apoi faina si sarea si framantam un aluat moale, dar nelipicios.
3.Lasam aluatul la dospit in loc calduros si acoperit cu un prosop de bucatarie. In aproximativ 45-50 de minute este dospit aluatul nostru.
4.Formam bile de aluat si le punem pe un blat tapetat cu faina. Le acoperrim din nou cu prosopul de bucatarie si le mai lasam inca 20-25 de minute la dospit.
5.Punem o tigaie la incins si o ungem cu ulei.
6.Intindem cate o lipie si o punem la copt in tigaia incinsa. Acoperim tigaia cu un capac si cand apar bule deasupra lipiei, inseamna ca aceasta este coapta si o putem intoarce pe partea cealalta.
Servim lipiile calde. Pofta buna!
Daca va palce painea de casa, va recomand si paine de casa cu unt si lapte
One Comment