
Pui cu mustar la cuptor
Pui cu mustar la cuptor – o friptura de pui foarte gustoasa si satioasa. Am folosit in trecut acest sos atat pentru marinarea carnii de pui, cat si pentru marinarea pestelui. Ambele variante sunt gustoase. Noi am servit copanelele de pui cu mustar cu o garnitura din cartofi copti si sos tzatziki, insa se pot servi si cu salata de cartofi, cu salata verde sau salata de rosii.
Bine de stiut
- Carne de pui. Am marinat cu mustar copanele/ ciocanele de pui sau aripioare. Copanelele de pui se cresteaza inainte de marinare.
- Preparare rapida. Nu avem nevoie decat de 5 minute pentru prepararea sosului de mustar.
Ingrediente:
- 7-8 copanele de pui crestate
- 2 linguri de mustar
- 2 linguri de apa
- 1 lingurita de miere
- sare
- piper
- usturoi granulat
- ardei boia dulce
Cum preparam Pui cu mustar la cuptor
1.Mai intai crestam copanelele de pui. Daca folosim aripioare, le taiem in doua si indepartam partea mica, varful.
2.Punem intr-un bol mustarul, condimentele si cele doua linguri de apa. Dam fiecare copanel prin sos si le punem in tava tapetata cu hartie de copt.
3.Coacem copanelele timp de 60 de minute sau pana cand se rumenesc frumos in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Acestea isi vor lasa mult sos, insa gustos tare si acesta.
Pofta buna!
Va recomand sa incercati si pulpele de pui cu sos barbeque, deosebite si extrem du gustoase si acestea.