
Hummus
Hummus cu paine prajita si rosii este un deliciu. La noi a fost bataie pe el. Iar cu rosii prajite, dulci, a fost o minunatie. Cel mai bun hummus cu paine prajita, acesta este o specialitate orientala preparata din naut, pasta de susan si diverse condimente.
Sfaturi!
- Foloseste rosii cat mai coapte, de preferat rosii cherry.
- Reteta de Hummus cu paine prajita este ideala la micul dejun, brunch, pranz sau chiar cina.
- Eu am renuntat la pasta de susan, am facut Hummus-ul doar din naut, usturoi si cateva condimente. A iesit un deliciu.
- Se poate consuma ca mancare de post sau ca si garnitura pentru fripturi la gratar.
- Poti folosi naut proapat sau naut conservat. Nautul proaspat se lasa cateva ore la inmuiat, iar apoi se fierbe in apa cu o lingurita de bicarbonat. Nautul prefiert fierbe mult mai repede. Eu am folosit naut conservat prefiert.
- Cojile de la boabele de naut se vor desprinde, le adunam pe toate. Mai si amestecam in naut ca se vor deprinde si altele, trebuie adunate toate cojitele.
Ingrediente:
- 400 gr naut conservat
- 3 catei de usturoi
- 3-4 linguri de ulei de masline
- ardei boia dulce
- piper
- sare
- +rosii cherry, o lingura ulei de masline, 2 linguri otet balsamic.
Mod de preparare.
1.Fierbem nautul cat mai bine. Cand va fierbe bine, cojile boabelor de naut se vor desprinde de naut. Acestea trebuie adunate. Apa in care a fiert nautul nu se arunca, o pastram si pasam nautul in ea.
2. Pasam nautul cu usturoiul, sare, piper si ulei de masline cu ajutorul unui blender vertical.
3.Punem Hummus-ul pe felli de paine prajita, facem santuri si adaugam cativa stropi de ulei de masline si ardei boia dulce deasupra.
4.Rosiile cherri le prajim 4-5 minute in uleiul amestecat cu otetul balsamic si le punem deasupra feliilor de paine cu hummus. Lasam rosioarele intregi sau le taiem in doua.
Noi am servit Hummus-ul cu carne fripta si ardei copti, un deliciu.
De aici m-am inspirat eu.