AperitiveLegumeMancaruriRetete internationaleRetete usoare de post

Hummus

Hummus

Hummus cu paine prajita si rosii este un deliciu. La noi a fost bataie pe el. Iar cu rosii prajite, dulci, a fost o minunatie. Cel mai bun hummus cu paine prajita, acesta este o specialitate orientala preparata din naut, pasta de susan si diverse condimente.

Sfaturi!

  • Foloseste rosii cat mai coapte, de preferat rosii cherry.
  • Reteta de Hummus cu paine prajita este ideala la micul dejun, brunch, pranz sau chiar cina.
  • Eu am renuntat la pasta de susan, am facut Hummus-ul doar din naut, usturoi si cateva condimente. A iesit un deliciu.
  • Se poate consuma ca mancare de post sau ca si garnitura pentru fripturi la gratar.
  • Poti folosi naut proapat sau naut conservat. Nautul proaspat se lasa cateva ore la inmuiat, iar apoi se fierbe in apa cu o lingurita de bicarbonat. Nautul prefiert fierbe mult mai repede. Eu am folosit naut conservat prefiert.
  • Cojile de la boabele de naut se vor desprinde, le adunam pe toate. Mai si amestecam in naut ca se vor deprinde si altele, trebuie adunate toate cojitele.

 

Ingrediente:

  • 400 gr naut conservat
  • 3 catei de usturoi
  • 3-4 linguri de ulei de masline
  • ardei boia dulce
  • piper
  • sare
  • +rosii cherry, o lingura ulei de masline, 2 linguri otet balsamic.

Mod de preparare.

 

1.Fierbem nautul cat mai bine. Cand va fierbe bine, cojile boabelor de naut se vor desprinde de naut. Acestea trebuie adunate. Apa in care a fiert nautul nu se arunca, o pastram si pasam nautul in ea.

2. Pasam nautul cu usturoiul, sare, piper si ulei de masline cu ajutorul unui blender vertical.

3.Punem Hummus-ul pe felli de paine prajita, facem santuri si adaugam cativa stropi de ulei de masline si ardei boia dulce deasupra.

4.Rosiile cherri le prajim 4-5 minute in uleiul amestecat cu otetul balsamic si le punem deasupra feliilor de paine cu hummus. Lasam rosioarele intregi sau le taiem in doua.

Noi am servit Hummus-ul cu carne fripta si ardei copti, un deliciu.

De aici m-am inspirat eu.

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker