Ratatouille- ghiveci cu legume la cuptor

Ratatouille- ghiveci cu legume la cuptor
Ratatouille- ghiveci cu legume la cuptor este simplu de preparat, gustos si sanatos. Fiind o mancare de vara cu legume proaspete, fara prajeala si gatite la cuptor, da, este sanatoasa. Se poate servi cu salata verde sau cu diverse fripturi, piureuri sau chiar simpla. Este foarte, foarte gustoasa!
- Ratatouille este denumirea unui tip de mancare traditional in Nice, Franta, iar numele original al acesteia este Ratatouille Nicoise.
Cateva sfaturi!
- Folosim rosii proaspete, coape bine si zemoase pentru o mancare cat mai gustoasa.
- Se pot folosi dovlecei, rosii si vinete. Eu nu am avut vinete si am facut doar cu dovlecei si rosii.
- Incercam sa taiem legumele astfel incat rondelele sa fie cat mai subtiri si cat mai egale.
- Reteta usoara. Ratatouille este o reteta de ghiveci de vara ce se prepara din putine ingrediente si toate proaspete: rosii, dovlecei, vinete.
Ingrediente:
- 3 dovlecei mici sau 2 medii
- 6-7 rosii medii
- 2 linguri pasta de tomate sau 5-6 rosii date pe razatoare pentru sos
- 1 tija de usturoi verde sau 1 catel de usturoi
- busuioc uscat
- marar proaspat
- sare
- piper
Cum preparam Ratatouille- ghiveci cu legume la cuptor
1.Mai intai spalam legumele si le feliem in rondele cat mai subtiri si cat mai egale posibil.
2.Alternam feliile de legume si le asezam in tava la ocolul acesteia. Punem si in mijloc un sirag de legume.
3.Pentru sos folosim fie pasta de tomate fie rosii proaspete date pe razatoare. Daca folosim pasta de tomate, atunci o diluam intr-un bol cu apa. In sosul de rosii adaugam busuiocul uscat, sare piper si marar verde tocat marunt.
4.Turnam sosul de rosii peste legumele din tava si adaugam usturoiul tocat marunt.
5.Dam tava la cuptor pentru 40-45 de minute sau pana cand ghiveciul se rumeneste frumos.
Pofta buna!
Va recomand si ghiveciul clasic romanesc, cel cu care am crescut noi. Este deasemenea gustos! Reteta aici