O mancare extrem de gustoasa din carne de iepure cu mustar, ciuperi si smantana, facuta dupa o reteta frantuzeasca.
Ingrediente:
- carne de iepure
- 1 borcan de ciuperci feliate
- 1 ceapa
- 2 graunti de usturoi
- 3 linguri de mustar
- 50 ml ulei
- 25 g unt
- 200 ml vin alb
- 200 g smantana
- 2 galbenusuri
- 3 linguri de faina
- sare
- piper
Mai intai punem intr-o farfurie 2 linguri de faina, sare si piper. Punem intr-o tigaie untul si uleiul la incins. Carnea de iepure o dam prin faina, apoi o lasam la calit in uleiul incins.
Scoatem carnea si in acelasi ulei in care am prajit carnea adaugam ceapa taiata julienne, usturoiul si feliile de ciuperci si le lasam pana cand incep ciupercile sa isi schimbe culoarea in maro inchis. Adaugam si cealalta lingura cu faina, amestecam, adaugam vinul, mustarul si 1 cana de apa.
Adaugam carnea prajita si lasam la fiert pentru inca 50 de minute. Amestecam din cand in cand si, daca este nevoie, mai adaugam apa.
Amestecam smantana cu galbenusurile, iar la final, ianinte cu 1 minut sa stingem focul macarii, adaugam si smantana.
Amestecam bine si… pofta buna!