IepureMancaruri

Iepure cu ciuperci si mustar

 

O mancare extrem de  gustoasa din carne de iepure cu mustar, ciuperi si smantana, facuta dupa o reteta frantuzeasca.

Ingrediente:

  • carne de iepure
  • 1 borcan de ciuperci feliate
  • 1 ceapa
  • 2 graunti de usturoi
  • 3 linguri de mustar
  • 50 ml ulei
  • 25 g unt
  • 200 ml vin alb
  • 200 g smantana
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri de faina
  • sare
  • piper

Mai intai punem intr-o farfurie 2 linguri de faina, sare si piper. Punem intr-o tigaie untul si uleiul la incins. Carnea de iepure o dam prin faina, apoi o lasam la calit in uleiul incins.

Scoatem carnea si in acelasi ulei in care am prajit carnea adaugam ceapa taiata julienne, usturoiul si feliile de ciuperci si le lasam pana cand incep ciupercile sa isi schimbe culoarea in maro inchis. Adaugam si cealalta lingura cu faina, amestecam, adaugam vinul, mustarul si 1 cana de apa.

Adaugam carnea prajita si lasam la fiert pentru inca 50 de minute. Amestecam din cand in cand si, daca este nevoie, mai adaugam apa.

Amestecam smantana cu galbenusurile, iar la final, ianinte cu 1 minut sa stingem focul macarii, adaugam si smantana.

Amestecam bine si… pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 5 = 3

Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker