LegumeMancaruri

Conopida pane

Conopida pane

Conopida pane este un fel de mancare foarte gustos. Daca nici voi nu ati facut pana acum, sa stiti ca va va placea foarte mult. Noi am servit cu friptura de porc si un sos facut din ketchup amestecat cu sos cremos de usturoi. Foarte gustoasa!

Sfaturi!

  • Conopida se desface in buchetele, iar daca buchetele sunt mari se taie in doua.
  • Conopida se lasa 30 de minute in apa rece inainte de gatire pentru inlaturarea eventualilor inamici.
  • Conopida se lasa la fiert in apa clocotita timp de 7-8 minute. Daca o lasam mai mult se va rupe atunci cand o dam prin ou.
  • Daca este o conpoida mica o puteti folosi in intregime, daca este mai mare folosim doar jumatate din ea. Atunci cand se desface in buchete, vor iesi suficiente pentru 2-3 portii.
  • Reteta usoara. Aceasta reteta de conopida pane este foarte usoara si rapida si se poate servi cu diverse sosuri sau fripturi.

Ingrediente:

  • 1 conopida mica sau 1/2 conopida mare
  • 3 oua
  • 2 linguri cu varf cu faina
  • sare
  • piper
  • usturoi pudra

Mod de preparare.

  1. Mai intai desfacem conopida in buchetele. Buchetele mari le taiem in 2.
  2. Punem conopida pentru 25-30 de minute in apa rece.
  3. Punem o oala cu apa si un praf de sare la fiert. Cand clocoteste adaugam conopida si o lasam sa fiarba timp de 7-8 minute. Scoatem conopida intr-o sita/ strecuratoare si o lasam la scurs.
  4. Amestecam ouale cu faina, cu sare, piper si usturoi pudra.  Amestecul aceste are consistenta la fel ca cel pentru snitele.
  5. Dam conopida fiarta prin amestecul de oua si prajim in ulei incins la fel ca pe snitele pe ambele parti pana cand devine aurie. Pofta buna!
  • A fost prima data cand am gatit conopida altfel decat murata si ne-a placut tare mult. Incercati!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker