AperitiveLegumeMancaruriRetete de postRetete internationaleRetete usoare de post

Guacamole – cea mai buna pasta de avocado

Guacamole – cea mai buna pasta de avocado

Guacamole – cea mai buna pasta de avocado. Se prepara usor si este extrem de gustoasa si de sanatoasa. Ideala la micul dejun sau ca o gustare intre mese, guacamole este foarte satios.

Avocado

  • Avocado este supranumit si fructul-minune, extrem de gustos si de sanatos.
  • Aportul mare de grăsimi sănătoase, cât și cele 20 de vitamine și minerale pe care le conține transformă acest fruct într-un aliment extrem de nutritiv, care poate fi consumat alături de alimente sărate, dar și în combinație cu ingrediente dulci. O alternativa a ciocolatei de casa este cea preparata cu avocado.
  • Chiar si samburele de avocado se poate consuma, sub foarma de pudra, la diverse salate sau chiar la bruschete, desi este putin amarui.
  • Avocado trebuie si fie usor moale pentru a fi bun de consum, iar coaja lui sa inceapa sa se maroneasca.

Cum prepari Bruschete cu Guacamole. Sfaturi!

 

  1. Bruschetele se consuma imediat, la maxim 40-50 de minute dupa preparare pentru ca avocado oxideaza. Se spune ca daca acoperim Guacamole cu un strat subtire de apa, evitam oxidarea acestuia. Insa nu am incercat, nu va pot spune cat de reala este informatia.
  2. Folosim felii de paine prajita sau proaspete, dupa preferinta.
  3. Ies aproximativ 7 bruschete din aceasta compozitie.

Ingrediente:

  • 2 bucati avocado
  • 3- 4 rosii cherry
  • 1 ceapa rosie
  • sare
  • piper
  • zeama de la 2 felii de lamaie

Mod de preparare.

1.Mai intai ne ocupam sa desfacem avocado. Taiem in 2 pana la sambure si scoatem pulpa cu ajutorul unei linguri. Punem avocado intr-un bol.

2.Pasam cu o furculita avocado si adaugam ceapa tocata marunt si rosiile. Presaram sare, piper dupa gust si adaugam zeama de la lamaie.

3.Servim Guacamole imediat dupa preparare sau in urmatoarea jumatate de ora. Pofta buna!

 

 

Eu am facut si oua umplute cu pasta de avocado, insa si acestea se consuma imediat dupa preparare pentru a evita ca avocado sa oxideze.

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker