
Mancare de orez cu spanac si carne de pui
Mancare de orez cu spanac si carne de pui este o mancare gustoasa, satioasa, sanatoasa si foarte usor de preparat. Este o mancare foarte cremoasa. Veti vedea la final, atunci cand adaugati ouale, cum se schimba textura mancarii si devine cremoasa.
Carne de pui
- Am ales sa frig la frill carnea de pui. Am avut pulpe dezosate, insa se poatea folosi orice tip de carne, fie piept sau pulpe.
Spanacul
- Spanacul este o legumă versatilă care poate fi consumată atât crudă, cât și gătită. Cele mai multe beneficii ale spanacului se obtin din consumul spanacului crud.
- Atunci cand este gatit, spanacul se oparaste 3-4 minute sau se adauga in mancare spre sfarsitul procesului de gatire, acestuia fiindu-i necesare doar cateva minute pentru a fi gatit corespunzator.
- Spanacul poate fi pastrat mai multe zile in frigider si se poate pastra la congelator mai mult timp. Daca este congelat imediat dupa recoltare, acesta isi pastreaza proprietatile nutritionale in proportie de 90%.
Ingrediente:
- 1 ceapa mare
- aprox. 150-170 gr orez
- 200 gr spanac
- 2 oua
- 2 lingurite pasta de tomate
- 40-50 ml ulei
- cane de pui
- sare
- piper
- patrunjel verde
Cum preparam Mancare de orez cu spanac
- Mai intai curatam si tocam ceapa. O calim in ulei incins impreuna cu orezul timp de 7-8 minute.
- Adaugam o cana de apa si pasta de tomate si lasam orezul la fiert timp de 20 de minute. Daca este nevoie, mai adaugam apa.
- Intre timp condimentam carnea cu sare si piper si o frigem pe tigaia grill.
- Spanacul il spalam si il tocam. Acesta se adauga in mancare spre finalul procesului de gatire, atunci cand mai sunt 5-6 minute si stingem focul mancarii.
- La final, in ultimele 2 minute adaugam si cele 2 oua batute si amestecam bine. Veti vedea cum se schimba textura mancarii. Potrivim cu sare, piper si adaugam si patrunjelul verde tocat marunt.
Servim mancarea de orez cu spanac cu carnea de pui si cu diverse salate daca doriti. Pofta buna!