LegumeSalate

Slata de vinete cu vinetele coapte in cuptor

Multi dintre noi locuim la bloc si nu avem posibilitatea sa coacem vinetele la gratar. Eu de ani de zile le coc in cuptor, iar salata mea iese foarte gustoasa. Stiu ca o sa ziceti ca nu au mirosul ala de vinete coapte si aroma specifica. Dar tot sunt gustoase 🙂

Ingrediente:

  • 5-6 vinete
  • 1 ceapa
  • 2 galbenusuri
  • 150 ml ulei
  • sare
  • 1-2 fire de marar

Mod de preparare.

Mai intai punem vinetele intr-o tava si le dam la cuptorul incins la maxim pentru cel putin 60 de minute. Apasam cu degetul pe vinete si daca sunt moi, atunci sunt coapte.

Taiem vinetele in 2, inclinam tava si le lasam sa se raceasca si sa se scurga zeama din ele.

Dintr-un galbenus fiert si unul crud, impreuna cu 100-150 ml de ulei faceti maioneza. Nu este nevoie de multa.

Tocam vinetele si le amestecam exact ca la maioneza cu 2-3 linguri de ulei. Vor deveni mai pufoase si deloc gretoase.

Adaugam peste vinete ceapa taiata solzisori, maioneza si sare dupa gust. Eu am adaugat si putin marar.

Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker