
Multi dintre noi locuim la bloc si nu avem posibilitatea sa coacem vinetele la gratar. Eu de ani de zile le coc in cuptor, iar salata mea iese foarte gustoasa. Stiu ca o sa ziceti ca nu au mirosul ala de vinete coapte si aroma specifica. Dar tot sunt gustoase 🙂
Ingrediente:
- 5-6 vinete
- 1 ceapa
- 2 galbenusuri
- 150 ml ulei
- sare
- 1-2 fire de marar
Mod de preparare.
Mai intai punem vinetele intr-o tava si le dam la cuptorul incins la maxim pentru cel putin 60 de minute. Apasam cu degetul pe vinete si daca sunt moi, atunci sunt coapte.
Taiem vinetele in 2, inclinam tava si le lasam sa se raceasca si sa se scurga zeama din ele.
Dintr-un galbenus fiert si unul crud, impreuna cu 100-150 ml de ulei faceti maioneza. Nu este nevoie de multa.
Tocam vinetele si le amestecam exact ca la maioneza cu 2-3 linguri de ulei. Vor deveni mai pufoase si deloc gretoase.
Adaugam peste vinete ceapa taiata solzisori, maioneza si sare dupa gust. Eu am adaugat si putin marar.
Pofta buna!