MancaruriPui

Ciocanele marinate cu broccoli la cuptor

Ciocanele marinate cu broccoli la cuptor

Ciocanele marinate cu broccoli la cuptor sunt perfecte pentru o cina usoara. Se pot servi cu salata de varza, cu salata verde  de rosii sau muraturi. Este genul de mancare rapid si gustos. Am copt carnea impreuna cu legumele in vasul de lut acoperit cu capac. Au avut un gust senzational.

Sfaturi!

  • Folositi un vas de lut pentru a coace friptura sau un vas de yenna. Daca are capac, si mai bine. Vasul de lut trebuie umplut cu apa rece si lasat asa cel putin o ora inainte de utilizare. Astfel evitam craparea acestuia la cuptor.
  • Broccoli se gateste rapid la aburi, insa la cuptor, fara supa, nu se gateste la fel de rapid, il putem pune odata cu carnea.
  • Optional. Folositi legume dupa placul vostru. Se pot folosi cartofi, broccoli, ardei gras, ciuperci, vanata, dovlecel.
  • Inlocuiri. Ciocanelele de pui se pot inlocui cu pulpe, pui intreg sau aripioare.
  • Reteta usoara. O reteta usoara, ce nu necesita mult timp pierdut pe langa ea,  cu ingrediente relativ usor de procurat, aceasta mancare este senzational de gustoasa.

Ingrediente:

  • ciocanele de pui
  • 3-4 cartofi medii
  • 1 broccoli
  • 1 ardei kapia
  • 1 ceapa mare
  • 120 gr iaurt grecesc
  • sare
  • piper
  • ardei boia afumat

Mod de preparare.

1.Mai intai curatam ciocanelele de eventualii fulgi. Le crestam si le punem intr-un bol. Adaugam iaurtul, sare, piper si ardei boia si amestecam bine astfel incat sa acopere ciocanelele pe toate partile. Dam ciocanele la rece cat timp ne ocupam de celelalte ingrediente.

2. Curatam cartofii si ii taiem cuburi. Broccoli il desfacem in manunchiuri, ardeiul si ceapa le tocam julienne.

3.In vasul de lut punem mai intai ciocanelele si adaugam legumele printre ele. Stropim cu 3-4 linguri de ulei, presaram sare, pier si ardei boia, acoperim vasul si dam la cuptor. Avem grija sa pornim cuptorul cand introducem vasul, nu mai inainte.

4.Lasam sa se coaca friptura  timp de 40-50 de minute in cuptorul setat la 200 de grade. Descoperim vasul si lasam sa se rumeasca ciocanelele.

Servim ciocanelele cu legume cu salata sau garnitura de orez. Pofta buna!

Va sugerez sa incercati si tarta noastra cu broccoli si piept de pui.

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 38 = 39

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker