MancaruriPorc

Musaca cu vinete

Cunoscuta ca fiind o mancare greceasca, una dintre cele mai populare mancaruri grecesti, musacaua isi are, de fapt, originile in Arabia.

Musaca cu vinete am mancat pentru prima data in Grecia in urma cu 2 ani. Atat de gustoasa a fost incat am ramas cu gandul la ea. Azi am incercat sa fac si eu acasa, este atat de gustoasa incat sotul a zis ca este mai buna decat cea facuta cu cartofi. Ca de altfel si cea cu dovlecei, la fel a zis si atunci cand am gatit-o pe aceasta 🙂

Ingrediente:

  • 3 vinete medii
  • 3-4 rosii
  • 700 g carne de porc tocata
  • 2 cepe
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 4 oua
  • 200 g smantana
  • 3 linguri de ulei
  • amestec de ierburi si boia de la Delikat
  • ierburi de gradina de la Delikat
  • cimbrisor
  • oregano
  • piper
  • sare

Mod de preparare musaca cu vinete.

Ceapa tocata marunt o calim in uleiul incins. Adaugam carnea tocata, lingura de pasta de tomate si condimentele. Presaram si sare.Lasam pe fac aproximativ 15-20 de minute pana cand carnea isi schimba culoarea si se evapora zeama lasata de la carne.

Taiem vinetele felii lungi si se presara cu sare. Se pot taia si rondele. Se pun in vasul in care facem musacaua si peste ele adaugam un strat de rosii taiate rondele.

Adaugam carnea, iar deasupra punem alt strat de vinete. Presaram sare  si ierburi de gradina de la Delikat sau verdeata proaspata.

Batem ouale cu smantana si le turnam uniform peste musaca. Dam la cuptorul preincalzit pentru 50-60 de minute.

Pofta buna!

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

31 − 24 =

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker