AperitivePreparate de Craciun

Saratele cu untura si chimen

Saratelele le fac cu  untura. Este reteta mamei si sunt foarte gustoase. Se pot face cu chimen, mac sau susan deasupra. Ies 2 tavi din aceasta compozitie.

Ingrediente:

  • 1 ou
  • 15 g drojdie
  • 100 ml apa calduta
  • 50 ml lapte caldut
  • 2 linguri cu varf cu untura
  • 450-500 g faina
  • 1 lingurita de sare grunjoasa
  • 1 galbenus + 1 lingurita de lapte pentru uns
  • chimen

Mod de preparare saretele cu untura si chimen.

1.Dizolvam drojdia in apa calduta.

2. Adaugam laptele, oul, untura si  amestecam.

3. Adaugam faina si sarea si framantam un aluat nelipicios.

4.Intindem foi pe blatul presarat cu faina si taiem saratele.

5. Punem saratelele in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu ou batut cu lapte si presaram seminte de chimen deasupra.

 

6. Coacem saratelele la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 18-20 de minute. Pofta buna!

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 + 2 =

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker