AperitivePreparate de Craciun
Saratele cu untura si chimen
Saratelele le fac cu untura. Este reteta mamei si sunt foarte gustoase. Se pot face cu chimen, mac sau susan deasupra. Ies 2 tavi din aceasta compozitie.
Ingrediente:
- 1 ou
- 15 g drojdie
- 100 ml apa calduta
- 50 ml lapte caldut
- 2 linguri cu varf cu untura
- 450-500 g faina
- 1 lingurita de sare grunjoasa
- 1 galbenus + 1 lingurita de lapte pentru uns
- chimen
Mod de preparare saretele cu untura si chimen.
1.Dizolvam drojdia in apa calduta.
2. Adaugam laptele, oul, untura si amestecam.
3. Adaugam faina si sarea si framantam un aluat nelipicios.
4.Intindem foi pe blatul presarat cu faina si taiem saratele.
5. Punem saratelele in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu ou batut cu lapte si presaram seminte de chimen deasupra.
6. Coacem saratelele la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 18-20 de minute. Pofta buna!