AperitiveLegumeMancaruri

Lipii cu branza si ceapa

Lipii foarte gustoase, care se fac simplu, mai greu cu dospitul ca trebuie sa asteptam :))  Pentru reteta m-am inspirat de la Jamila

Ingrediente:

  • 525 g faina
  • 300 ml lapte
  • 1 plic de drojdie uscata-7g
  • 70 g ulei
  • 1 ou
  • 500 g branza
  • 4 fire de ceapa verde
  • sare
  • 50 ml ulei

Mai intai pregatim aluatul. Incalzim laptele foarte putin si dizolvam drojdia in el. Punem faina intr-un bol si adaugam laptele cu drojdia si oul. Amestecam si adaugam si uleiul si un praf de sare si framantam putin. Aluatul este moale, dar nelipicios. Daca este lipicios, mai adaugati un praf de faina.

Lasam la dospit in loc calduros pentru 40-50 de minute.

Branza o dam prin razatoarea mare si o amestecam cu ceapa tocata marunt.

Dupa ce s-a dospit aluatul, trecem la pregatirea lipiilor. Rupem putna coca, si o intindem cu facaletul pe blatul pe care am presarat din abundenta faina. In mijlocul foii intinde punem 1 lingura cu varf sau chiar 2 linguri de branza si unim toate colturile. Intoarcem cu partea unita in jos si intindem din nou cu facaletul.

Punem lipia in tigaia incinsa si unsa cu un strop de ulei.Le intoarcem si pe partea cealalta si le lasam aprox. 4-5 minute la foc mic pe fiecare parte.

Pofta buna!

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker