AlteleVacante si calatorii

Litoralul romanesc pe timp de pandemie

Litoralul romanesc pe timp de pandemie

Dilema: mergem la mare ȋn ţara noastră ȋn acest an date fiind condiţiile şi restricţiile actuale? Ei bine, da. Noi ne-am ȋncumetat. Şi nu oriunde, ci la Mamaia, staţiunea cea mai aglomerată ȋn trecut.

Ani de zile am ales litoralul elen. Îmi place culoarea şi limpezimea apei, plajele cu nisip fin şi peisajele ce-ţi taie răsuflarea. Anul acesta am renunţat. Aşa ca i-am dat o şansă şi litoralului nostru. Pot spune că este perfect pentru câteva zile de relaxare.

Cazare.

Dupa lungi căutari şi recenzii verificate, am rezervat o cameră dublă la hotel Delfinul din Mamaia, un hotel de 3 *** situat la 70 de metri de plajă. 330 de lei/ noapte, dar acceptă tichete de vacanţă.  Condiţii excelente de cazare, dar fără posibilitatea de a servi masa la ei. Doar cazare. Pentru noi nu a fost un inconvenient, sunt destule terase pe faleza astfel ȋncât ai de unde alege.

Plaja şi staţiunea

Conform ştirilor apărute ȋn ultima vreme ȋn mass-media, mă asteptam să găsesc o plaja foarte aglomerată.

Turişti sunt, ȋnsă se respectă distanţarea fizică. Sezlongurile sunt aşezate la 1,5- 2 metri  şi doar primele 2-3 rânduri de sezlonguri au fost ocupate, iar  barmanii purtau mască. Pe plajă sunt porţiuni cu nisip fin, dar şi multe porţiuni cu scoici. Cam ȋnţeapă la picioare – asta ca să fiu puţin cârcotaşă 🙂

    

Pe străzi şi ȋn satul de vacanţă oamenii purtau masca după ora 18. Rar vedeai câte unul fără masca. Pe faleză am ȋntâlnit jandarmi care atrăgeau atenţia persoanelor fără mască să o poarte.  Seara se aglomerează faleza, dar nu te calci pe picioare.

Untr-una din seri am făcut o plimbare cu telegondola ce pleca de vis-à-vis de satul de vacanţă. 20 de lei de perosana costă( doar dus, la ȋntoarcere alţi 20 de lei), iar copii până ȋn 7 ani au gratuit. Capacitatea unei telegondole este de 8 persoane, iar traseul dureaza aproximativ 12 minute dus, 12 ȋntors.

Sugestie

Dacă ajungi ȋn orice zonă pe litoral, rezerva-ţi câteva ore să vizitezi delfinariul si microrezervaţia din jurul acestuia. Un bilet de acces la spectacol costa 40 de lei de adult, copii pana in 7 ani au gratuit. Sunt doar trei spectacole pe zi, la orele 11, 15 si 17. Însa este superb acest spectacol, o ȋncântare! Noi am făcut şi o plimbare pe faleză 🙂

  

Pot spune că nu regret ca am ales să- mi petrec 3 zile pe litoralul românesc. Te poţi relaxa şi poti gasi frumos ȋn orice. Dacă aş face o comparaţie ȋntre vacanţa la greci şi vacanţa la noi ȋn ţară, aş găsi multe diferenţe, ȋnsă nu voi face acest lucru. Prefer să mă bucur de ceea ce am.

Vacanţe frumoase să aveţi!

  

 

Împărtăşiţi-ne din experienţele voastre dacă deja aţi fost la mare anul acesta, poate ajutăm pe cineva.

Costumele de baie le-am procurat de aici – https://elissummer.ro/set-mama-fiica

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 + 4 =

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker