AlteleVacante si calatorii

Principalele Obiective turistice în zona Orşova

Principalele Obiective turistice în zona Orşova

Orşova este un frumos oraşel situat pe malul Dunării, un oraş de dimensiuni mici, dar foarte atrăgător şi cu multe obiective turistice care să-i încânte pe turiştii dornici de aventura dar şi de relaxare.

Cascada Bigăr

Cascada Bigar, un impresionant monument al naturii, o cascada spectaculoasă formată de un izvor subteran, care se află în localitatea Beuşniţa din judeţul Caraş – Severin, în rezervaţia Cheile Nerei. Ȋn anul 2013, cascada Bigăr a fost declarată cea mai impresionantă cascadă din lume de către site-ul american The Word Geography. Nu vă lăsati influenţaţi de distanţa de 90 de km dintre Orşova şi Beuşniţa, pentru că într-adevăr merită să faceţi o vizită scurtă şi să vă răcoriţi la această cascadă prin faţa careia trece Paralela 45.

Chipul lui Decebal

Chipul lui Decebal, o statuie impunatoare ce masoară de 55 m înălţime sculptată în stâncă între localităţile Eşelniţa şi Dubova şi care se situeaza pe locul 5 în topul celor mai spectaculoase statui din lume. La baza chipului regelui Decebal este scris  Decebalus Rex Dragan Fecit, care în traducere înseamnă Regele Decebal făcut de Dragan.

Mănăstirea Sfanta Ana

Mănăstirea Sfanta Ana, construită pe Dealul Moşului, de unde domină oraşul Orşova. Mănăstirea a fost ctitorită de către Pamfil Seicaru, un ziarist interbelic, care a luptat în zona Orşovei în primul Razboi Mondial în calitate de sublocotenent.

Mănăstirea Mraconia

Mănăstirea Mraconia sau “mănăstirea de sub ape”, situată în comuna Dubova, la o distanţă de 15 km faţă de Orşova este o mănăstire de maici, relativ nouă, despre care se spune că dacă te rogi aici, dorinţele iţi vor fi indeplinite.

Biserica Catolică

Biserica Catolică, situată chiar în centrul oraşului Orşova a fost construită între anii 1972-1976 şi este prima biserică catolică ridicată în timpul regimului comunist. Este considerată o capodoperă, datorită formei de cort a interiorului său şi a acoperişului în formă de cruce.

 

Peştera Ponicova

Peştera Ponicova sau Peştera Liliecilor, cea mai mare peşteră din Defileul Dunării are o lungime de 820 m. Peştera este săpată în peretele stâncos al muntelui, fiind compusă dintr-o serie de galerii ce comunică între ele şi în care se găsesc numeroase colonii de lilieci.

Parcul Genaral Ion Dragalina

Parcul central al oraşului Orşova, Genaral Ion Dragalina este un parc liniştit, relativ mare şi plin de pescari amatori, un parc în care poţi petrece o după-amiază extrem relaxantă.

Hidrocentrala Portile de Fier I

Vizitează şi muzeul  Hidrocentralei Portile de Fier I dacă ajungi în această zonă şi vei avea ocazia să vezi sala turbinelor, locul unde se produce 1/3 din energia electrică a ţării noastre. În expoziția muzeului se regăsesc obiecte din ceramică, vase și arme, costume tradiționale, şi chiar exemplare rare de păsări din această zonă.Tot aici am aflat şi poveștile despre faimoasa insulă Ada-Kaleh.

Orşova in imagini

Daca ţi-am stârnit îndeajuns curiozitatea, sunt sigură că sunt binevenite şi câteva imagini din această regiune minunată a tării noastre.

 

Mai cunoasteti si alte locuri frumoase in aceasta zona?

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker