MancaruriPui

Mancare de dovlecei cu piept de pui

Mancare de dovlecei cu piept de pui

Mancare de dovlecei cu piept de pui este o mancare de vara cu dovlecei proaspeti si pastai de fasole verde. Am adaugat si fasii de piept de pui, insa este gustoasa si fara carne. Iubesc perioada asta cand in gradina Ursului ( gradina tatalui meu) incep sa se coaca legume: rosii, castraveti, dovlecei, fasole verde, ceapa si altele.  Stiu, se gasesc toate si la piata, insa sunt mult mai apreciate atunci cand le avem la noi in curte. Cat despre mancarea de dovlecei, aceasta se prepara foarte usor si rapid. Dovleceii nu au nevoie de mult timp pentru a se gati, insa sunt foarte gustosi si sanatosi.

Dovlecelul

    • Fiindca este bogat in apa, dovlecelul este un bun diretic, favorizand eliminarea apei din organism. In acest mod, consumul de dovlecel ajuta la buna functionare a rinichilor si ficatului.
    • Dovlecelul este un veritabil pansament gastric, fiind indicat in gastrite, ulcere si alte afectiuni ale aparatului digestiv.
    • Dovlecelul se poate consuma atat crud cat si gatit in diverse combinatii.  Taiati in cuburi mici se pot pune in salata de vara, alaturi de rosii, ardei, castraveti. Se pot face chiar si dulceata.

Ingrediente:

  • 2 dovlecei
  • fasole verde aprox. 200 gr
  • 1 ceapa mare
  • 2 morcovi
  • 1 lingura de pasta de rosii
  • 1 piept de pui
  • sare
  • piper
  • ardei boia
  • patrunjel sau marar verde

Cum preparam mancare de dovlecei cu piept de pui

1.Mai inati portionam pieptul de pui in fasii si il prajim in ulei incins.

2.Curatam ceapa, o tocam si o calim in ulei incins.  Intre timp curatam si dovleceii si ii taiem in cuburi, morcovii ii taiem cuburi mari, iar pastaile de fasole verde le taiam capetele si le taiem si pe ele in 2 sau 3 parti, depinde cat de lungi sunt.  Adaugam o cana de apa si legumele peste ceapa calita.

3.Le lasam 15-20 minute la fiert, apoi adaugam pasta de tomate, sare, piper si ardei boia, adaugam si pieptul de pui prajit si lasam mancarea la gatit inca 20-25 de minute.

Adaugam pastrunjelul verde tocat marunt. Pofta buna!

Va recomand si mancarea de dovlecei cu iaurt, o alta mancare racoritare, rapida si gustoasa.

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker