Mancare de mazare congelata cu carne de porc
Mancare de mazare congelata cu carne de porc este o mancare gustoasa, foarte satioasa si la indemana oricui. Am adaugat in mancarea de mazare si legume precum cartofi, morcovi si ardei kapia.
Carne
Putem prepara mancarea de mazare cu carne de porc/ pulpa sau cu carne de pui. Carnea de pui fierbe mai usor, aveti in vedere acest lucru atunci cand o folositi la mancaruri.
Mazare
Putem folosi mazare congelata, mazare proaspata sau mazare conservata la borcan. Aceasta din urma este prefiarta si ar trebui adaugata in mancare spre finalul procesului de gatire.
Ingrediente:
- 500 gr carne de porc
- 300 gr mazare congelata
- 2 cepe
- 4-5 morcovi
- 4-5 cartofi
- 1 ardei kapia
- 2 linguri pasta de tomate
- sare
- piper
- ardei boia dulce
- 50 ml ulei
- marar/patrunjel/ telina verde
Cum preparam Mancare de mazare congelata cu carne de porc
1.Mai intai taiem ceapa cubulete si o punem la prajit in ulei incins. Cand incepe sa se aureasca pe margine, adaugam carnea de porc taiata cuburi potrivite ca si marime si le lasam impreuna la calit pana cand carnea devine albicioasa pe toate partile.
2.Adaugam 2 cani de apa, acoperim oala cu un capac si lasam carnea sa se gateasca timp de 30 de minute.
3.Adaugam cartofii taiati cuburi, morcovii taiati rondele si mazarea si le lasam inca 15 minute la fiert, apoi daugam pasta de tomate, sare, piper, ardei boia si mai suplimentam cu apa daca este nevoie. Acoperim oala si mai lasam inca 20 de minute la fiert. Adaugam si ardeiul kapia si lasam inca 15 minute la gatit. La final adaugam verdeata tocata marunt. Pofta buna!
Va recomand si mancarea de mazare cu sos Beschiamella