Mancarea de urzici fragede este sanatoasa, foarte sanatoasa. Se spune ca urzicile” schimba sangele”, sunt o sursa de energie si sanatate de primavara. Mie imi plac cu usturoi, cu un orez alaturi si cu oua ochiuri.
Ingrediente:
- 300-400 g urzici fragede
- 150 g orez
- 2 linguri de ulei
- 3 linguri de faina
- 1 capatana de usturoi
- sare
Mod de preparare mancare de urzici cu usturoi.
1.Alegem urizicile frunza cu frunza si le spalam bine. Le fierbem 30-40 de minute.
2. Scurgem zeama de la urzicile fierte, dar nu o aruncam, o tinem deoparte.
3. Blenduim urzicile fierte.
4. Uleiul il punem la incins, adaugam faina si amestecam energic, apoi adaugam urzicile si imediat zeama de urzici.
5. Din cand in cand, mai este nevoie sa adaugam zeama si amestecam continuu.
6. Separat fierbem orezul cu un praf de sare.
7. Potrivim de sare si lasam pe foc doar pana cand se ingroasa suficient de mult.
8. Imediat ce luam urzicile de pe foc, adaugam usturoiul pasat.
9. Servim urzicile cu orez si oua ochiuri. Pofta buna!