Piure de cartofi. Fripturi si modalitati de servire
Piure de cartofi. Fripturi si modalitati de servire a piureului de cartofi. Piureul de cartofi este una dintre cele mai versatile garnituri pe care, de obicei, il servim cu diverse fripturi.
Cum preparam piure de cartofi cremos?
Pentru prepararea unui piure de cartofi perfect avem nevoie de cateva ingrediente relativ ieftine: cartofi, unt,sare, piper.
Procedeul este la fel de simplu. Curatam cartofii de coaja, ii fierbem apoi scurgem surplusul de apa. Cu ajutorul unui pasator pasam cartofii fierti si adaugam 50 de gr de unt, sare si piper dupa gust. Untul se poate inlocui cu ulei de floarea soarelui. Vom avea un piure perfect. Daca folositi un mixer vertical pentru a pasa cartofii, piureul va deveni gumat, se va ” intinde”.
Pentru un piure de cartofi reusit, putem face un sos tomat astfel: calim o ceapa tocata cuburi in ulei incins. Adaugam 1-2 linguri paste de tomate si o cescuta de apa. Potrivim cu sare, piper. Iese un sos gustos si potrivit piureului din cartofi.
Cu ce sa combinati piureul de cartofi
Cea mai frecventa utilizare a piureului de cartofi este ca garnitura pentru felurile principale preparate din carne. Se poate utiliza carne de porc, de pui, de vita sau chiar chiftelute. Servit simplu sau doar cu un sos tomat, piureul poate fi luat in considerare si de persoanele care tin post. In plus, combinatia cartof- carne este una greu de digerat pentru organism. Indicat ar fi sa-i consumam fierti sau copti si cu o salata de cruditati alaturi.
Iata mai jos catevaugestii de fripturi sau mancaruri care se pot servi alaturi de piure de cartofi:
Aripioare de pui marinate
Aripioare de pui marinate Aripioare de pui marinate ies atat de fragede si de gustoase incat sigur va vor incanta. Ai mei le indragesc foarte
Cum prepari snitele pufoase
Cum prepari snitele pufoase Cum prepari snitele pufoase? Simplu! Poti face cele mai pufoase snitele acasa simplu si rapid. Nu am mai facut de mult
Rulouri din piept de pui
Rulouri din piept de pui Rulouri din piept de pui- o reteta excelenta de a gati pieptul de pui. Se potrivesc perfect pentru pranz sau
Chiftele din carne de porc
Chiftele din carne de porc Chiftele din carne de porc sunt un fel de mancare destul de cunsocut si de frecvent intalnit in tara noastra.
Friptura din muschiulet de porc cu bacon
Friptura din muschiulet de porc cu bacon Friptura din muschiulet de porc cu bacon este o friptura foarte gustoasa, festiva, o friptura ce se potriveste
Mancare de post cu ciuperci
Mancare de post cu ciuperci Mancare de post cu ciuperci- una dintre cele mai gustoase si satioase mancaruri de post. Datorita faptului ca fetei mele
Dovlecei fierti in sos de rosii
Dovlecei fierti in sos de rosii Dovlecei fierti in sos de rosii- o mancare gustoasa si foarte simpla, o mancare greceasca. Noi suntem fani mancare
Friptura din muschi de porc la staniol
O friptura foarte gustoasa, suculenta, care merge servita cu diverse garnituri. Reteta am vazut-o la Dan, de pe un grup culinar si este minunata. Va
Briam- ghiveci de legume in stil grecesc
Briam- ghiveci de legume in stil grecesc Briam- ghiveci de legume in stil grecesc este o mancare tipic greceasca extrem de gustoasa si usoara. Bucataria
Ciocanele in sos de mustar
Imi plac foarte mult ciocanele in sos de mustar, dar fara miere, era pra dulce pentru gustul nostru. Asa ca am adaptat putin reteta 🙂
Scarita de porc la cuptor
Scarita de porc la cuptor Scarita de porc la cuptor este o friptura atat de gustoasa din coaste de porc marinate in sos de mustar!
2 Comments