Mancare cu conopida si piept de pui
Mancare cu conopida si piept de pui este una dintre cele mai gustoase mancaruri. A fost pentru prima data cand am gatit conopida si ne-a placut tare mult. Bine, am impartit conopida in doua parti, jumatate am facut-o pane, jumatate am facut- o mancare cu piept de pui. Ambele variante ne-au placut.
Sfaturi!
- Inainte de a gati conopida, aceasta trebuie tinuta timp de 25-30 de minute in apa rece pentru a elimina posibilele impuritati.
- Conopida se gateste destul de rapid, nu este nevoie sa o fierbem prea mult pentru a nu se sfaramita in oala.
- Inlocuiri. Pieptul de pui se poate inlocui cu pulpe sau ciocanele. Daca se foloseste carne de porc, atunci aceasta trebuie gatita mai mult timp inainte sa adaugam conopida.
- Reteta usoara. Aceasta este una dintre cele mai usoare reteta de mancaruri.
Ingrediente:
- 1/2 conopida
- 2 buc pipet de pui
- 1 ceapa mare
- 1 arde gras/ kapia
- 2 linguri pasta de tomate
- 1/2 lingurita praf de usturoi/ 1 cate de usturoi
- sare
- piper
- ardei boia
- marar verde
Mod de preparare.
1.Mai intai feliem pieptul de pui si il punem la calit in ulei incins. Cand incepe sa se albeasca pe toate partile, adaugam ceapa tocata marunt si lasam sa se inabuse bine.
2.Adaugam pasta de tomate dizolvata intr-o cana de apa, ardeiul gras tocat cuburi, sare, piper si ardei boia si lasam la fiert 20-30 de minute.
3.Adaugam in mancare si conopida desfacuta in manunchiuri. Daca manunchiurile sunt mari, le taiem in doua. Inainte de a adauga conopida in mancare, o tinem 25-30 de minute in apa rece.
4.Lasam inca 15-20 de minute la foc mediu sau cat timp este necesar pentru gatirea conopidei. La final adaugam praful de usturoi sau grauntele de usturoi pasat si mararul verde. Pofta buna!