Cu carne de puiLegumeMancaruriPuiSalate

Salata de boeuf cu carne de pui

Salata de boeuf cu carne de pui

Salata de Boeuf cu carne de pui este una dintre cele mai gustoase si mai festive salate. Este cea mai populara salata in tara noastra, fiind nelipsita de pe mesele romanilor la sarbatori, aniversari sau de Craciun si Revelion. La origini, salata de Boeuf se prepara cu carne de vita, insa de-a lungul timpului, aceasta a fost inlocuita cu carne de pui sau de porc, ce au avut gospodinele la indemana sau chiar a fost eliminata carnea.

Cateva informatii pentu gospodine!

  • Salata de Boeuf se prepara din muraturi, mazare, cartofi si morcovi fierti, toate taiate cubulete si „legate” cu ajutorul maionezei.
  • Desi denumirea este frantuzeasca ” boeuf”, vestita salata nu este de origine franceza.In a doua jumătate a secolului XIX, renumitul chef francez Lucien Olivier a inaugurat Hérmitage, un restaurant în mijlocul Moscovei. Aici s-a servit pentru prima data salata de Boeuf, Lucien Olivier fiind cel ce a invantat acest fel de mancare, insa reteta acestuia a ramas secreta, nici in ziua de astazi nefiind cunoscuta in totalitate. Fiecare bucatar a adaptat reteta in felul sau specific.
  • Cantitatea de muraturi sau de legume fierte poate varia in functie de gusturile fiecarei gospodine.
  • Eu folosesc maioneza din comert la salate, aceasta fiind mai „light” sau amestec maioneza de casa cu maioneza din comert.

Ingrediente:

  • 1,5 kg de cartofi
  • 2 borcane de 800 g cu gogosari murati,
  • 3 borcane de 800 g cu castraveti murati,
  • 5-6 morcovi mari
  • 1 borcan de mazare fiarta
  • 200-300 gr maioneza
  • 400 gr piept/ pulpe de pui dezosate 
  • sare

Cum preparam Salate de Boeuf cu carne de pui

1.Mai intai curatam morcovii si cartofii si ii punem la fiert intregi. Separat, se fierbe carnea.

2.Se toaca marunt muraturile, apoi cartofii, morcovii si se amesteca. Carnea se taie putin mai mare si se adauga si ea si mazarea fiarta. Pentru a toca muraturile am folosit robotul de bucatarie, apoi le-am stors bine, bine de zeama. Am economisit mult timp, caci in cateva minute am tocat toate muraturile.

3.Adaugam maioneza si sare si amestecam bine. Am folosit maioneza din comert am am combinat-o cu maioneza de casa facuta dintr-un galbenus crud, un galbenus fiert si aproximativ 100 ml de ulei. Am montat salata pe un platou pe care am asezat un inel detasabil de la o forma de tort cu diametrul de 24 de cm. Deasupra am adaugat maioneza si am ornat.

Pofta buna!

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker