AlteleDulciuri

Mucenici muntenesti cu lapte

Mucenici muntenesti cu lapte

Mucenici muntenesti cu lapte si cu nuca sunt deliciosi. Acesti mucenici sunt specifici zonei de sud a tarii. Desi mama le facea sirop cu apa, iar la final le adauga nuca si arome, eu i-am facut cu lapte si cu multa nuca, iar mucenicii i-am cumparat din comert.

Sărbătoarea creștină a Sfinților 40 de Mucenici din Sebastia, este prăznuită pe data de 9 martie, prilej pentru a pregati acesti mucenici si in casele noastre. La noi, in partea de sud, acesti mucenici sunt foarte vestiti. Sunt si foarte gustosi, insa noua ne plac la fel de mult si mucenicii moldovenesti cu miere si multa nuca – https://farfuria-cu-gust.ro/mucenici-moldovenesti-cu-nuca-si-miere/

Ingrediente:

  • 200 g mucenici 
  • 400 ml lapte
  • 150 gr nuca macinata
  • 2-3 linguri de zahar
  • coaja de portocala razuita
  • un praf de scortisoara

Mod de preparare.

1.Mai intai punem o cratita cu 1 litru de apa la fiert. Cand incepe sa fiarba, adaugam mucenicii si ii lasam sa fiarba aproximativ 10 minute ( sau verificati instructiunile de pe plic).

2. Scurgem apa, adaugam 400 ml lapte, coaja de portocala razuita, zaharul ( eu am adaugat 2 linguri sa nu fie prea dulci) si mai punem inca 5 minute la fiert.

3.La final adaugam un praf de scortisoara si nuca macinata. Pofta buna! Sunt foarte, foarte gustosi si aromati.

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

74 − = 73

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker