AperitiveDulciuriPrajituri/torturi
Papanasi moldovenesti
Papanasi moldovenesti
Papanasi moldovenesti serviti cu sos de smantana si dulceata de afine sunt un deliciu pe care nu l-as refuza nicicand.
Sfaturi!
- Din aceasta compozitie ies aproximativ 12 papanasi, insa depinde si de marimea care o doriti.
- Am facut bile de aluat si le-am presat usor. Papanasii au iesit de aproximativ 2-3 cm grosime, insa se pot face si mai subtiri.
- Se prajesc la foc mic in putin ulei si sub capac. Sunt diferiti de papanasii clasici care se prajesc in baie de ulei.
- Sunt deliciosi cu dulceata de afine, insa se poate folosi si dulceata de mure, de capsuni sau de zmeura.
- Reteta uasoara. Reteta de papanasi este una extrem de simpla si de gustoasa. Este nevoie de branza telemea, zahar, putina faina, gris si arome.
Ingrediente:
- 500 gr de branza telemea
- 2 oua
- 3 linguri de faina
- 3-4 linguri de zahar
- 2 linguri de gris
- 1 plic de zahar vanilinat sau esenta de vanilie
- ulei pentru prajit
- Sosul din smantana contine smantana si zahar pudra dupa gust.
Mod de preparare.
1.Mai intai sfaramam branza telemea cu o furculita sau o dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
2.Adaugam oul si zaharul si zaharul vanilinat, faina si grisul si incorporam bine.
3.Formam bile de aluat pe care le presam usor si le prajim in putin ulei incins. Avem grija sa lasam aragazul cu flacara mica spre medie, nu mare, pentru ca papanasii sa se gateasca si in interior.
- Scoatem papanasii pe un platou tapetat cu servetele de bucatarie pentru a absorbi excesul de ulei .
- Pentru sosul de smantana procedam astfel: punem smantana intr-un bol, adaugam zahar pudra dupa gust si amestecam. Putem adauga si 1-2 picaturi de esenta de vanilie. Este nevoie de aproximativ 150- 200 gr smantana.
Pofta buna!