AlteleVacante si calatorii

O plimbare la pas prin Sinaia

O plimbare la pas prin Sinaia

Personal, ador vacanţele la munte. Indiferent că este o excursie mai scurtă sau o vacanţă mai lungă, este întotdeauna bine-venită aceasta. Iar o plimbare la pas prin frumoasa staţiune montană Sinaia, supranumită şi Perla Carpaţilor datorită frumoaselor sale peisaje şi atât de încărcată istoric, parca ne încarcă şi pe noi cu energie pozitivă. Are atâtea obiective turistice încat dacă ajungi pentru prima dată aici nu ai voie să le ratezi: Castelul Peleş, Cazinoul din parcul Dimitrie Ghica, Mănăstirea Sinaia şi o plimbare până la cota 2000.

Vizită scurtă prin istorie

Am început printr-o vizită scurtă la Castelul Peleş, fosta reședință de vară a regilor României,care reprezintă, poate, pricipalul obiectiv turistic al oraşului. Acest Castel a fost construit din dorinţa regelui Carol I şi în prezent poate fi vizitat ca şi muzeu. Cele mai importante săli de vizitat sunt: Holul de Onoare, Biblioteca regală, Sala Florentină, Sala Maura,Sala de teatru. Contra unei sume modice, vei rămâne impresionat de mareţia şi grandoarea interioarelor.

Relaxarea în parcul Dimitrie Ghica

Plecând de la Peleş, ne-am îndreptat pe străduţele liniştite ale oraşului spre fumosul parc din centrul oraşului, unde plimbarea cu tiroliana a devenit cel mai popular traseu al parcului pentru cei mici. O încantare pentru copiii dornici de aventuri, dar şi pentru cei mari! Parcul Dimitrie Ghica este un parc de mari dimensiuni, liniştit şi de o frumuseţe aparte, aleile sale pavate cu dale fiind decorate cu sculpturi şi încadrate de copaci bătrâni. Cum intrăm în parc vedem o fântână arteziană păzită de doi lei şi imediat ajungem să o admirăm mai îndeaproape.

Nu poţi să nu remarci apoi frumuseţea impunătoare a hotelurilor Caraiman şi Sinaia, iar daca mergi puţin mai în faţă ajungi la Cazinoul unde se ţin numeroase conferinţe, spectacole sau concerte. Am ales să facem un tur al Cazinoului şi astfel am vazut sala de spectacole şi chiar terasa unde se fac uneori căsătorii civile (o sa va povestesc ulterior si cum a ajuns sa ne fie atat de draga sala asta)   .

Dacă ajungi la Sinaia, poţi face un traseu cu maşina pana la cota 1400, de unde poţi admira frumuseţea sălbatică a munţilor Bucegi sau poţi face o plimbare cu telegondola sau cu telecabina.

Plină de pensiuni, care mai de care mai aspectuase, terase şi restaurante care împânzesc centrul vara şi de atâtea posibilităţi de petrecere a timpului, Sinaia este un oraş al tării noastre atât de frumos şi de liniştit unde revin cu plăcere de fiecare dată.

Pe drumul care duce de la Sinaia către Targovişte, am facut câteva popasuri pentru a admira frumuseţea pitorească a peisajelor.

Sinaia în imagini

Să vă arăt la final şi câteva imagini din frumoasa staţiune! Cu siguranţa vă vor încânta, iar dacă şi vouă vă este familiară, sunt sigură că vă face plăcere să le revedeţi!

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

58 − 49 =

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker