Vacante si calatorii

Izvoarele termale de la Căciulata

Izvoarele termale de la Căciulata

Evitam zona Căciulata in trecut, ȋnsă de cum am ajuns la  Complexul Balnear Cozia mi-am schimbat părerea. De  fapt , mi-am schimbat părerea datorită piscinei cu apă termală.

Complexul Balnear Cozia

Complexul Balnear Cozia este format din corpul Oltul, corpul Cozia și corpul Căciulata și este situat ȋn centrul stațiunii Căciulata, la aproximativ 20 de kilometri de Râmnicu Vâlcea.

Am fost cazați ȋn corpul Oltul la mezamin și, datorită acestui lucru, nu am avut balcon la camera ( dacă sunteți fumatori trebuie să solicitați o cameră la un etaj superior). Deși complexul nu este renovat recent,  camerele au fost spațioase, călduroase și curate. Trebuie să știți că este un hotel pentru cei nepretențioși. Ca și recomandare ar fi să sunați pentru rezervare de luni până miercuri, căci spre sfârșitul săptămânii nu se raspunde la telefonul de la recepție.

Parcarea este suficient de mare, astfel incat sa nu fie probleme. Verifica ofertele de cazare aici.

Piscinele cu apă termală

Cele trei corpuri ale complexului reunesc două piscine interioare cu apă termală, dar și piscină exterioară. Noi am mers la cele interioare datorită faptului că am mers ȋn luna februarie și a fost cam rece. Apa termală are mai multe indicații terpeutice printre care afecțiuni ale tubului digestiv, afecțiuni ale aparatului locomotor, afecțiuni reumatice sau posttraumatice, afecțiuni respiratorii.

Accesul la piscină se face contra unei sume de 40 de lei de persoană/ 3 ore. Însă sunt suficiente cele 3 ore.

În interiorul complexului există și o saună artificială pentru turiști, iar accesul la aceasta costă 5 lei/ persoană.

Mănăstirea Cozia

Iar la numai câteva sute de metri de complex se află mănăstirea Cozia, mănăstire ctitorită de Mircea cel Bătrân ȋntre anii 1387-1391, a cărei arhitectură are puternice influențe sârbești și bizantine.

Deoarece s-a degradat ȋn timp, pictura mănăstirii a fost refacută ȋn anul 1517, ȋn perioada domniei lui Neagoe Basarab, când s-a construit și fântâna ce-i poartă numele și care se află chiar ȋn partea dreaptă a mănăstirii.

Va invitam sa mergeti cu noi si in alte calatorii. Veti gasi aici  toate destinatiile vizitate.

 

Verifica ofertele disponibile in tabelul urmatorBooking.com

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

81 − 76 =

Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker