Orașul Constantin și Elena- obiective turistice

Orașul Constantin și Elena- obiective turistice
Orașul Constantin și Elena- obiective turistice și activități care îți pot face vacanța mai fumoasă. Noi am ales sa petrecem minivacanța de 1 Mai aici și, în cele 3 zile, nu am avut timp să vizităm tot ceea ce ne-am propus la plecare din țară.
Sv.Sv. Constantin și Elena este cea mai veche statiune de pe coasta bulgară a Mării Negre. Se află situata la aproximativ 8 km față de Varna si 7 km de Nisipurile de aur.
Oraşul este celebru încă din cele mai vechi timpuri pentru izvoarele sale minerale şi pentru dispunerea sa la malul mării, ceea ce a dus la dezvoltarea sporită a acestuia.
Cum ajungem în Sv.Sv. Constantin și Elena
- In această frumoasă stațiune se ajunge foarte usor cu mașina, fiind situată la aproximativ 200de km de orașul Ruse și la aprox. 270 km fata de Bucuresti.
- Exista și varianta rutei aeriene, în Varna existând unul dintre cele mai mari aeroporturi bulgare.
Obiective turistice
Dacă ajungeți în stațiunea Constantin și Elena, aveti variate alternative de a vă petrece timpul liber. Orașul se afla foarte aproape de Varna și de Nisipurile de aur, așa că puteti face scurte vizite și aici.
1.Palatul Euxinograd, fosta reședintă de vară a regilor Bulgari, supranumit și “Pelesul de la malul mării”, acesta se afla la 8 kilometri de Varna, vis-a-vis de benzinaria Eko, de-a lungul unei plaje de 3 kilometri lungime. Turul palatului se face doar cu programare prealabila și costa 12 leva/ adult și 3 leva/ copil. Programarea se face printr-un mail la adresa [email protected] , iar turul palatului dureaza aproximativ 1h30min și se organizează cu minim 10 persoane și maxim 30. Ghidul vorbește în bulgară și în engleză. Din loc în loc se fac pauze pentru fotografiere.
In interiorul palatului este interzisă fotografierea însă trebuie să vă așteptați la mobilier și decorațiuni alese, încăperi cu totul deosebite ce te introduc în lumea regilor.
2.Delfinariul din Varna este un alt obiectiv turistic de neratat dacă ajungeți în zona. Cei 5 delfini aflati aici fac spectacol timp de 30 de minute, iar biletele se pot achizitiona direct de la ghișeu. Pretul unui bilet este de 20 de leva/ adult și 14 leva/ copil.
3.Gradina zoologică Varna, se află în apropiere de delfinariu, în parcul Primorski . Este o gradină zoologică destul de mare, însă noi am vizitat-o în fugă pentru că aveam bilete la delfinariu și trebuia să ne incadrăm în timp. Ne-am distrat cu cămilele și căprioarele, fata a fost încântată de maimute și de urs.
4. Mănăstire ortodoxă Sfinții Constantin și Elena situată în stațiunea cu același nume, este o mica mănăstire prin altarul căreia curge unul dintre izvoarele termale ale stațiunii si care era situata chiar langa hotelul la care am fost cazati.
Ar mai fi fost de vizitat si cred ca ne-ar fi placut, Casa fluturilor, insa in aceasta perioada nu a fost deschisa vizitelor.
Cazare
Noi ne-am cazat la Complexul Estreya Resort&Spa, un hotel aflat la aproximativ 800m de plajă. Aici există o piscina interioară mare, sauna, optiuni de masaj si 2 piscine exterioare nefunctionale la acest moment. Camere mari, spatioase si confortabile, gradina mare si pret avantajos pentru serviciile all inclusiv specifice Bulgaria. Per ansamblu, un hotel ok. Pentru mai multe detalii despre hotel, click aici.
Notă: am fost în orașul Constantin și Elena in cadrul unei călătorii independente, fără nicio colaborare de niciun fel si am fost foarte incantati. Vom reveni cu drag in acest oras.
Fotografii din zona:
Acele obiective turistice nu sunt in statiunea SF. Constantin si Elena, ar trebuie schimbat titlul. Sa intelegem ca in afara de manastire nu este nimic acolo? Nu se intelege ce este de vazut in acea statiune.
Statiunea are farmecul ei fiind situata la mare, puteti dor sa va relxati, insa noi fiind in vacanta in luna mai, am ales sa ne si plimbam putin. Pana la Palatul Euxinograd, de exemplu, am ales sa mergem pe jos.