AlteleVacante si calatorii

Palatul Euxinograd sau “Peleșul de la malul mării”

Palatul Euxinograd sau “Peleșul de la malul mării”

Palatul Euxinograd sau “Peleșul de la malul mării” este unul dintre cele mai frumoase palate din tara vecina situat ȋn statiunea Cosntantin și Elena. Asemănator cu Castelul Reginei Maria a României, din Balcic, palatul Euxinograd are o frumusete aparte și te transpune ȋn vechea lume a regilor. Pentru 1h30 am păsit ȋn aceasta lume și ne-a plăcut tare mult.

  • ATENTIE! La intrare ȋn Bulgaria trebuie să cumperi vigneta care pentru o săptamână costă 15 leva/ 10 euro sau 50 de lei. Se poate achita și o vignetă de weekend, dar care este valabilă de vineri de la ora 12 pm până duminică la ora 23.59. Mai nou se poate achita și online pe site-ul bgtoll.

 

Cum ajungem în Sv.Sv. Constantin și Elena

  • In această frumoasă stațiune se ajunge foarte usor cu mașina, fiind situată la aproximativ 200de km de orașul Ruse și la aprox. 270 km fata de Bucuresti.
  • Exista și varianta rutei aeriene, ȋn Varna existând unul dintre cele mai mari aeroporturi bulgarești.

Cazare

Noi ne-am cazat la Complexul Estreya Resort&Spa, un hotel aflat la aproximativ 800m de plajă. Aici există o piscina interioară mare, sauna, optiuni de masaj si 2 piscine exterioare. Camere mari, spatioase si confortabile, gradina mare si pret avantajos pentru serviciile all inclusiv specifice Bulgaria. Per ansamblu, un hotel ok. Pentru mai multe detalii despre hotel, click aici.

Palatul Euxinograd, fosta reședintă de vară a regilor Bulgari, supranumit și “Pelesul de la malul mării”, acesta se afla la 8 kilometri de Varna, vis-a-vis de benzinaria Eko, de-a lungul unei plaje de 3 kilometri lungime. Turul palatului se face doar cu programare prealabila și costa 12 leva/ adult și 3 leva/ copil. Programarea se face printr-un mail la adresa [email protected] , iar turul palatului dureaza aproximativ 1h30min și se organizează cu minim 10 persoane și maxim 30. Programarea trebuie făcută cu cel putin 4-5 zile inainte de vizită pentru a vă putea rezerva locurile.

Ghidul vorbește în bulgară și în engleză. Din loc în loc se fac pauze pentru fotografiere.
In interiorul palatului este interzisă fotografierea însă trebuie să vă așteptați la mobilier și decorațiuni alese, încăperi cu totul deosebite ce te introduc în lumea regilor.

  • Alte obiective turistice din Constantin și Elena gasiti aici.

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

59 + = 67

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker