AlteleVacante si calatorii

Apeductul Kamares din Kavala

Apeductul Kamares din Kavala

 

Kavala este un orășel din nordul Greciei, construit ca un amfiteatru pe pantele muntelui Symvolo, fapt ce îl transformă într-una dintre cele mai pitorești si mai frumoase localități elene. Un orășel care cu siguranță va ȋncanta orice turist, oricât de pretențios ar fi acesta. Nu degeaba acesta a fost supranumit Micul Monte Carlo.

Distanța față de România

  • Kavala se situeaza la doar 513 km față de Giurgiu și se poate ajuge acolo cu mașina ȋn mai puțin de 8 ore.  Am trecut vama pe la Makaza/ Nimfaia spre Grecia și de specificat ca noi am plecat ȋn jurul orei 12.30 noaptea. La ora 7 eram ȋn vama elenă. Spre bucuria noastră nici nu am fost testați aleatoriu.
  • La intrarea ȋn Bulgaria am achiziționat vigneta pentru o săptămână care costă 20 de leva sau 10 euro sau 60 de lei.

Apeductul Kamares este unul dintre cele mai semnificative obiective turistice din Kavala. Acesta a fost construit ȋn anul 1552 de către Suleiman Magnificul și reparat ȋn secolul al 19-lea de către Mehmet Ali. Acesta măsoara 25 de metri ȋnăltime  plus  60 de arce( de fapt, numele de Kamares, de sorginte elena, chiar asta inseamna: arce)

și are o lungime de 282 de metri. Pe vremuri, Apeductul asigura apovizionarea cu apă ȋn orașul vechi Panagia.

Acum, apeductul este ȋnconjurat de clădiri si case, iar avantajul acestui oras este ca majoritatea obiectivelor turistice se află la o distantă relativ mică unul de celalalt.

Despre celelalte obiective turistice din Kavala am scris aici.

Kavala este un oras care ne-a mers la suflet, este superb din toate punctele de vedere.

Notă: am fost în orașul Kavala in cadrul unei călătorii independente, fără nicio colaborare de niciun fel si am fost foarte incantati.  De fapt, noi iubim Grecia si vom reveni cu drag aici.

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 + 2 =

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker