MancaruriPaine/Pizza

Pizza cu carnati si sos de ceapa

Astazi am gasit reteta perfecta pentru sosul de tomate pentru pizza, cel mai bun. Am adaugat ceapa in sosul de tomate + alte mirodenii pentru cel mai bun gust. Din aceasta compozitie ies 2 pizza. Iar marginile pizzei, cele pe care nu le mancam de obicei, le-am umplut cu carnati, asa cum mancam la o super pizzerie celebra ­čÖé

Ingrediente blat:

  • 350 ml apa calda
  • 25 g drojdie
  • 700 g faina
  • 3 linguri de ulei
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de zahar

Ingrediente sos:

  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 ceapa
  • 4 linguri de apa
  • 1 lingura de oregano
  • 1 lingura de busuioc
  • sare

Ingrediente umplutura ( optionale toate):

  • salam
  • carnati
  • ciuperci
  • 100 g cascaval
  • 50 g boabe de porumb┬á

Mod de preparare pizza cu carnati si sos de ceapa.

1.Pregatim aluatul: dizolvam drojdia cu zaharul in apa calduta. Adaugam uleiul, faina si sarea si framantam un aluat moale si nelipicios. Acoperim aluatul cu folie alimentara si-l lasam la loc calduros 1 ora.

2. Pregatim sosul, amestecam pasta de tomate cu ceapa data pe razatoare, cu apa, oregano si busuioc. Sare punem un varf de cutit.

3. Ungem tava cu ulei si intindem aluatul doar cu ajutorul degetelor.  Ungem aluatul cu sos din abundenta, iar pe marini punem carnatii. Rulam marginile peste carnati si presam cu degetele. Ungem si partea rulata cu sos de tomate. Adaugam in mijloc salam, ciuperci, porumb sau ce doreste fiecare.

4. Presaram o parte de cascaval dat pe razatoarea mica si dam la cuptorul incins la 200 de grade pentru 20 de minute.

5. Adaugam restul de cascaval si mai dam 1 minut la cuptor. Pofta buna!

Related Articles

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker