O budinca de dovlecei foarte gustoasa, cu dovlecei proaspeti ca doar este sezonul lor… In plus, diversificam putin alimentatia 🙂
Ingrediente budinca de dovlecei:
- 5 oua
- 5 linguri de ulei
- 6 linguri cu varf de faina
- 2 dovlecei mari/3 mici
- 3 morcovi
- 1 ceapa
- 50 g telemea
- 1 lingurita praf de copt
- sare
- piper
- marar
Mod de preparare:
Mai intai dam dovleceii pe razatoarea mica, le dam un praf de sare si-i lasam deoparte. Dam si morcvul si ceapa pe razatoarea mica. Telemeaua am dat-o pe razatorea mare.
Batem bine ouale cu telul. Adaugam sare si piper. Adaugam faina, praful de copt si treptat uleiul. Adaugam si dovlecelul ras scurs bine ( strangem bine in mana pana cand isi lasa toata apa), adaugam si morcovii, ceapa, telemeaua si mararu tocat marunt. Amestecam bine si turnam cmpozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 30-35 de min. sau pana cand se rumeneste frumos,
O lasam la racit in tava, dupa care putem sa o portionam.
Pofta buna!
- Merge foarte bine cu smantana sau un pahar de lapte dimineata.