AperitiveLegumeMancaruri

Budinca de dovlecei

O budinca de dovlecei foarte gustoasa, cu dovlecei proaspeti ca doar este sezonul lor… In plus, diversificam putin alimentatia 🙂

Ingrediente budinca de dovlecei:

  • 5 oua
  • 5 linguri de ulei
  • 6 linguri cu varf de faina
  • 2 dovlecei mari/3 mici
  • 3 morcovi
  • 1 ceapa
  • 50 g telemea
  • 1 lingurita praf de copt
  • sare
  • piper
  • marar

Mod de preparare:

Mai intai dam dovleceii pe razatoarea mica, le dam un praf de sare si-i lasam deoparte. Dam si morcvul si ceapa pe razatoarea mica. Telemeaua am dat-o pe razatorea mare.

Batem bine ouale cu telul. Adaugam sare si piper. Adaugam faina, praful de copt si treptat uleiul. Adaugam si dovlecelul ras scurs bine ( strangem bine in mana pana cand isi lasa toata apa), adaugam si morcovii, ceapa, telemeaua si mararu tocat marunt. Amestecam bine si turnam cmpozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 30-35 de min. sau pana cand se rumeneste frumos,

O lasam la racit in tava, dupa care putem sa o portionam.

Pofta buna!

  • Merge foarte bine cu smantana sau un pahar de lapte dimineata.

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 − 8 =

Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker