Paine de casa
Reteta clasica si simpla de paine de casa. Este sanatoasa, se face foarte usor si este foarte gustoasa. Mie imi place aceasta paine de casa calda cu branza. Mi-a iesit o paine mica, daca vreti mai mare dublati cantitatile.
Ingrediente:
- 500 g faina
- drojdie proaspata cat o nuca
- 300 ml apa calduta
- 1 lingurita de sare
- 1 ou
- seminte de mac
Mod de preparare paine de casa.
Dizolvam drojdia in apa calduta, nu fiarta. Punem faina intr-un bol, adaugam drojdia dizolvata, sare si framantam un aluat moale, dar nelipicios. Daca este nevoie mai adaugati un praf de faina.
Lasam aluatul la dospit 30-40 de minute in loc calduros apoi ii dam ce forma dorim si o punem in tava tapetata cu hartie de copt.
O mai lasam la dospit inca 15 minute, apoi o ungem cu ou batut, presaram seminte de mac si o dam la cuptorul princalzit pentru 25-30 de min. sau pana cand este coapta. On invelim cu un prosop si o lasam sa se raceasca.
Pofta buna!
Cum pastrati dumneavoastra painea?La mine in maxim 2 zile e beton.Multumesc anticipat!
La noi, in general, nu ramane de pe o zi pe alta. Dar daca ramane, o pun in punga de plastic. Iar dupa ce o scot din cuptor o acopar cu un prosop.