Tocana cu carne de vita
Tocana cu carne de vita este un fel de mancare foarte gustoasa si satioasa. Am folosit carne de vitel, care a fost mai fargeda si s-a gatit destul de repede. Tocana asta imi place ca este foarte versatila, se poate gati cu carne de vita, de porc, de pui sau chiar fara carne. Chiar si cu afumatura este foarte gustoasa.
Sfaturi!:
- Dam carnea de vita prin faina inainte de prajire. Aceasta va ajuta la ingrosarea tocanei.
- Se pot adauga legume dupa preferinta.
- Carnea se taie in cuburi de aproximativ 2/2 cm. Astfel se va gati cu usurinta, chiar de este de vita si nu de vitel.
- Acoperim vasul cu capac in timpul gatirii pentru a ajuta la in abusirea perfecta a carnii si legumelor.
- Reteta usoara. Aceasta este o mancare ce se prepara foarte usor si cu putine ingrediente.
Ingrediente:
- 600 gr carne de vita
- 2 morcovi mari
- 3-4 cartofi
- 2 fire de usturoi verde/ 3 catei de usturoi
- 2 linguri pasta de tomate
- 2 linguri de faina
- 30 ml ulei
- sare
- piper
- marar verde
Cum preparam tocana cu carne de vita
1.Mai intai taiem carnea de vita in cubulete. Dam carnea prin faina si o prajim in ulei incins.
2.Transferam carnea prajita impreuna cu uleiul ramas in tigaie intr-un vas termic cu capac. Daca nu avem vas termic cu capac, acoperim vasul cu folie de aluminiu. Adaugam morcovii taiati cat mai mare, usturoiul tocat rondele si cartofii taiati cuburi. Adaugam pasta de tomate dizolvata intr-un bol cu apa si adaugam sare si piper. Sosul trebuie sa fie la nivelul legumelor, chiar sa le acopere putin.
3.Acoperim tocana si o coacem timp de 35 de minute la cuptorul preincalzit la 200 de grade. Dupa acest timp, coacem tocana fara a acoperi vasul inca 10-15 minute. La final adaugam mararul verde tocat marunt. Pofta buna!
Pentru alte mancaruri cu carne de vita, click aici.
One Comment