Cartofi cu rozmarin la cuptor copti in punga pot fi si o varianta de mancare de post daca-i serviti fara tzatziki sau pot fi consumati ca si garnitura pentru diverse fripturi.
Ingrediente:
- 1 kg de cartofi
- 1 lingura pasta de tomate
- 3-4 linguri de apa
- 1 lingurita de piper
- 1 lingrita ghimbir macinat
- 1 lingurita ardei boia dulce
- sare
- rozmarin
- 1 punga pentru cuptor
Mod de preparare cartofi cu rozmarin la cuptor.
Curatam cartofii si ii taiem felii mai mari.
Intr-un bol punem pasta de tomate, piperul, ghimbirul si ardeiul boia. Adaugam si apa si amestecam bine. Adaugam in bol si cartofii si mestecam bine.
Ii punem in punga pentru cuptor, presaram rozmarin din abundenta, sigilam punga si dam la cuptor pentru 30-35 de minute.
Taiem punga dupa cele 30 de minute si mai dam inca 7-8 minute la cuptor.