Cocoace cu branza la cuptor
Cocoace cu branza la cuptor
Cocoace cu branza la cuptor sunt foarte gustoase, in stilul ala in care le faceau bunicile noastre in copilarie. Doar ca bunica le cocea pe plita sobei si le facea rotunde si nu lasa aluatul la dospit. Doamne, ce gustoase mai erau! Mai ales vazute prin ochi de copil. Si ale mele sunt gustoase. Sunt gustoase atat calde, cat si reci si se pot servi la micul dejun sau in orice moment al zilei. In plus, nu sunt prajite in baie de ulei, iar asta este un plus.
Sfaturi!
- Dupa ce adaugam umplutura in cococi, incercam sa pliem cat mai b ine marginile pentru a nu permite umpluturii sa iasa in timpul coacerii.
- Am folosit branza telemea sarata pentru umplutura.
- Din aceasta compozitie mi-au iesit 5 cocoace. Dublati cantitatea daca doriti mai multe.
- Daca ne raman cocoace pentru mai tarziu, le acoperim cu folie alimentara si se vor pastra moi.
- Reteta usoara. Reteta de cocoace, la fel ca si cea pentru paine sau pentru scoverzi este simpla, avem nevoie doar de cateva ingrediente si putin timp liber.
Ingrediente:
- 150 ml apa calduta
- aprox 230 gr faina
- 15 gr drojdie proaspata
- 1/2 lingurita sare grunjoasa
- 1/2 lingurita zahar
- + 200 gr branza, 1 fir de ceapa verde pentru umplutura
Cum preparam cocoace cu branza la cuptor
1.Mai intai pregatim aluatul. Punem apa calduta cu zaharul intr-un bol si dizolvam in ea drojdia. Adaugam faina si sarea si framantam un aluat moale. Este putin aluat. Il lasam la dospit 40-50 de minute in loc caldut.
2.Impartim alutul dospit in aproximativ 5 parti egale. Intindem fiecare parte de aluat in cercuri( aproximativ cat o scovarda) pe blatul de lucru tapetat cu faina. Punem pe jumatatea foii intinse branza razuita amestecata cu ceapa verde tocata marunt si unim capetele.
3.Punem cocoacele in tava tapetata cu hartie de copt si le coacem aproximativ 30 de minute in cuptorul preincalzit la 200 de grade. Le servim caldute. Pofta buna!
One Comment