Pâinici rapide si pufoase fara drojdie
Pâinici rapide si pufoase fara drojdie
Pâinici rapide si pufoase fara drojdie am facut pentru micul dejun. Sunt foarte gustoase si potrivite pentru o gustare. . In plus, nu trebuie nici sa mai asteptam sa se dospeasca aluatul, se fac numaidecat. Dar sa stiti ca sunt foarte bune cu crema de branza, legume sau diverse salate. Ies suficiente painici pentru 2 persoane si un copilas de trei ani care a adunat mai mult legumele. Copilului i-am taiat painicile pe jumatate si am facut din fiecare cate 2 portii 🙂
Ingrediente:
- 220 g faina
- 60 g crema de branza
- 80 ml apa
- 20 ml ulei
- 1 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita sare mare
- 1 lingurita de zahar
Mod de preparare.
1.Punem intr-un bol faina, apa, uleiul, crema de branza ( eu am avut o crema de branza cu verdeturi,dar este buna oridecare aveti), praful de copt, sarea si zaharul si framantam un aluat moale, dar nelipicios.
2. Lasam aluatul deoparte pentru 10 minute, timp in care punem o tigaie la foc mic sa se incinga. Nu folosim ulei.
3.Intindem aluatul intr-o foaie de aproximativ 1 cm grosime( sau chiar mai subtire ca vor creste usor la coacere) si taiem cu o forma rotunda painicile. Aluatul ramas de pe margini il framantam din nou si il intindem iarasi.
4. Coacem painicile pe ambele parti pana cand se rumenesc frumos. Le coacem la foc mic pentru a fi siguri ca se coc si in interior. Pofta buna!
sursa: https://www.edithskitchen.ro/painici-rapide-la-tigaie/