
Tocana de iepure cu ciuperci si afumatura
Tocana de iepure cu ciuperci si afumatura este o mancare foarte gustoasa si satioasa. Carnea de iepure este foarte slaba, asa ca afumatura ii va da un gust deosebit si foarte putina grasime.
Cateva sfaturi!
- Carnea o fierbem, apoi o taiem cuburi cat mai mari si o folosim la tocana noastra.
- Putem folosi ciuperci proaspete sau conservate.
- Avem nevoie de aproximativ 50 de gr de afumatura.
- Inlocuiri. Rosiile in suc propriu pot fi inlocuite cu rosii proaspete decojite.
- Reteta usoara. Aceasta reteta de tocana de iepure se prepara foarte usor si va fi pe placul si celor mai pretentiosi.
Carnea de iepure
- Carnea de iepure este cel mai frecvent incadrata in categoria ” vanat”, insa iepurii sunt din ce in ce mai frecvent intalniti in gospodariile sau fermele celor care locuiesc la casa.
- Carnea de iepure este foarte sanatoasa, are cel mai scazut nivel de calorii, insa cel mai ridicat nivel de proteine.
- Deoarece este gatita fara piele, carnea de iepure absoarbe foarte usor grasimile in care este gatita, de aceea este recomandat sa fie preparata cu cat mai putine grasimi.
Ingrediente:
- aprox 700-800 gr carne de iepure
- 50 gr afumatura/ kaiser
- 2 cepe mari
- 2 morcovi mari
- 1 conserva/ 400 gr rosii in suc propriu
- 1 borcan/ 400 gr ciuperci feliate
- 100 gr masline fara samburi
- sare
- piper
- ardei boia dulce
- oregano
- marar verde
Cum preparam tocana de iepure cu ciuperci si afumatura
1.Mai intai ferbem carnea de iapure. Apoi o taiem bucatele, insa nu prea mici caci mai fierb si se vor rupe si mai mult in timpul fierberii.
2.Punem intr-o oala carnea de iepure, ceapa taiata cubulete, afumatura tocata tot cubulete, morcovii taiati rondele sau cubulete, conserva de rosii si o cana de apa si le punem la fiert. Le lasam 25-30 de minute la fiert, apoi adaugam ciupercile si maslinele, sare, ardei boia, oregno si lasam inca 20-25 de minute la fiert.
3.La final adaugam piper proaspat rajnit si mararul tocat marunt.
- Putem servi tocana cu piure de cartofi, cu salata verde sau chiar simpla. Pofta buna!
Va recomand sa incercati si varza cu carne de iepure, este foarte, foarte gustoasa.