IepureMancaruri

Tocana de iepure cu ciuperci si afumatura

Tocana de iepure cu ciuperci si afumatura

Tocana de iepure cu ciuperci si afumatura este o mancare foarte gustoasa si satioasa. Carnea de iepure este foarte slaba, asa ca afumatura ii va da un gust deosebit si foarte putina grasime.

Cateva sfaturi!

  • Carnea o fierbem, apoi o taiem cuburi cat mai mari si o folosim la tocana noastra.
  • Putem folosi ciuperci proaspete sau conservate.
  • Avem nevoie de aproximativ 50 de gr de afumatura.
  • Inlocuiri. Rosiile in suc propriu pot fi inlocuite cu rosii proaspete decojite.
  • Reteta usoara. Aceasta reteta de tocana de iepure se prepara foarte usor si va fi pe placul si celor mai pretentiosi.

Carnea de iepure

  • Carnea de iepure este cel mai frecvent incadrata in categoria ” vanat”, insa iepurii sunt din ce in ce mai frecvent intalniti in gospodariile sau fermele celor care locuiesc la casa.
  • Carnea de iepure este foarte sanatoasa, are cel mai scazut nivel de calorii, insa cel mai ridicat nivel de proteine.
  • Deoarece este gatita fara piele, carnea de iepure absoarbe foarte usor grasimile in care este gatita, de aceea este recomandat sa fie preparata cu cat mai putine grasimi.

Ingrediente:

  • aprox 700-800 gr carne de iepure
  • 50 gr afumatura/ kaiser
  • 2 cepe mari
  • 2 morcovi mari
  • 1 conserva/ 400 gr rosii in suc propriu
  • 1 borcan/ 400 gr ciuperci feliate
  • 100 gr masline fara samburi
  • sare
  • piper 
  • ardei boia dulce
  • oregano
  • marar verde

Cum preparam tocana de iepure cu ciuperci si afumatura

1.Mai intai ferbem carnea de iapure. Apoi o taiem bucatele, insa nu prea mici caci mai fierb si se vor  rupe si mai mult in timpul fierberii.

2.Punem  intr-o oala carnea de iepure, ceapa taiata cubulete, afumatura tocata tot cubulete, morcovii taiati rondele sau cubulete, conserva de rosii si o cana de apa si le punem la fiert. Le lasam 25-30 de minute la fiert, apoi adaugam ciupercile si maslinele, sare, ardei boia, oregno si lasam inca 20-25 de minute la fiert.

3.La final adaugam piper proaspat rajnit si mararul tocat marunt.

  • Putem servi tocana cu piure de cartofi, cu salata verde sau chiar simpla. Pofta buna!

Va recomand sa incercati si varza cu carne de iepure, este foarte, foarte gustoasa.

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

27 + = 29

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker