MancaruriPastePorc

Paste cu legume si carne tocata

Paste cu legume si carne tocata

Paste cu legume si carne tocata – paste hranitoare, satioase si foarte gustoase. Am pornit de la ideea pastelor Bolognese si am modificat putin reteta in functie de ingredientele avute la indemana. Patele cu carne tocate si cele cu ton sunt preferatele mele.

Bine de stiut!

  • Aceasta reteta de paste se poate prepara fie cu spaghete, fie cu pene sau cu farfalle.
  • Fierbem pastele conform indicatiilor de pe punga, iar atunci cand le scurgem apa in care au fiert, avem grija sa mai ramana putina pe fundul cratitei. Aproximativ 30-40 ml.
  • Reteta usoara si versatila. Pastele cu legume si carne tocata se prepara foarte usor si cu putine ingrediente.

Ingrediente:

  • 400 gr paste
  • 500 gr carne de porc tocata
  • 3 linguri de pasta de tomate
  • 1 ardei gras rosu
  • 280 gr ciuperci champignion feliate/ 1 borcan mic
  • 1 ceapa mare
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde

Cum preparam Paste cu legume si carne tocata

1.Mai intai punem o cratita cu apa si cu o jumatate de lingurita de sare la fiert. Cand apa incepe sa clocoteasca, adaugam pastele si le fierbem conform indicatiilor de pe punga.

2.Pentru sos procedam astfel. Calim ceapa tocata cubulete, apoi adaugam carnea si o lasam sa se gateasca aproximativ 10-13 minute, pana cand devine albicioasa pe toate partile.

3.Adaugam pasta de tomate, ciupercile feliate si ardeiul rosu taiat julienne.  Adaugam si 70-100 ml de apa si lasam sosul aproximativ 10 minute la gatit.

4.Scurgem apa in care au fiert pastele, insa nu in totalitate, avem grija sa mai ramana pe fundul cratitei aproximativ 30-40 ml apa.

5.Adaugam sosul de rosii peste paste, amestecam bine si le mai punem pe foc inca 4-5 minute. Potrivim cu sare si piper si adaugam patrunjelul verde tocat marunt. Pofta buna!

Va recomand si pastele Arrabiata cu carne tocata de pui.

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker