Aluaturi sarateAperitiveLegumeMancaruriPlacinte si tarte

Tarta cu spanac si oua de prepelita

Tarta cu spanac si oua de prepelita

Tarta cu spanac si oua de prepelita este una dintre cele mai usoare tarte, insa extrem de gustoasa, sanatoasa si satioasa. Merge perfect la micul dejun, cat si ca gustare sau ca pachetel. Iese senzationala cu spanac proaspat, insa iese la fel de bine si cu spanac congelat scurs bine de zeama. Eu am facut-o de data asta cu spanac congelat si ne-a placut tare mult.

Bine de stiut

  • Aluatul pentru tarta este fraged si nu necesita dospire.
  • Ouale de prepelita le fierbem inainte de adaugare. Acestea fierb rapid, in 4 minute dupa ce apa incepe sa clocoteasca  sunt suficiente si avem oua fierte perfect.

Spanacul

  • Spanacul este o legumă versatilă care poate fi consumată atât crudă, cât și gătită. Cele mai multe beneficii ale spanacului se obtin din consumul spanacului crud.
  • Spanacul este recomandat celor care se refac după o boală grea, precum şi în stări de oboseală şi epuizare.
  • Atunci cand este gatit, spanacul se oparaste 3-4 minute sau se adauga in mancare spre sfarsitul procesului de gatire, acestuia fiindu-i necesare doar cateva minute pentru a fi gatit corespunzator.
  • Spanacul poate fi pastrat mai multe zile in frigider si se poate pastra la congelator mai mult timp. Daca este congelat imediat dupa recoltare, acesta isi pastreaza proprietatile nutritionale in proportie de 90%.

Ingrediente:

  • 350 gr faina
  • 100 gr untura/ unt
  • 100 ml apa rece
  • 200 gr branza de vaca 
  • 120-150 gr spanac 
  • 1 ceapa calita
  • 1 fir de usturoi verde/ 1 catel de usturoi
  • 8-10  oua de prepelita
  • 1 galbenus+ 1 lingura de lapte+ mac pentru uns placinta.

Cum preparam Tarta cu spanac si oua de prepelita

1.Mai intai pregatim umplutura pentru tarta. Spalam si taiem spanacul si il punem impreuna cu branza intr-un bol. Daca folosim spanac congelat, atunci il decongelam inainte si il scurgem bine, bine de zeama. Cu ajutorul unui mixer vertical pasam branza cu spanacul. Adaugam ceapa calita, usturoiul tocat marunt si potrivim de sare amestecul. Eu am avut branza sarata si nu am mai adaugat sare in amestec.

Ouale de prepelita le fierbem astel: punem o oala cu apa la fiert si in momentul cand apa clocoteste adaugam usor ouale de prepelita. Le fierbem timp de 4 minute, apoi le curatam sub jetul de apa rece de la robinet.

2.Pregatim apoi aluatul. Punem faina toata intr-un bol. Adaugam untura sau unt moale, adaugam apa rece si framanatam un aluat moale si nelipicios.

3.Tapetam cu hartie de copt fundul unei tavi cu diametrul de 21 de cm. Luam aprox 3/4 din aluat si intindem o foaie rotunda ce o punem in tava astfel incat sa acopere si peretii acesteia. Adaugam 3 /4 din compozitia de spanac si adaugam ouale de prepelita. Acoperim ouale cu restul de compozitie de spanac, iar tarta o acoperim cu o foaie de aluat ( pe care am facut-o din aluatul ramas).

4.Ungem tarta cu galbenus de ou batut amestecat cu lapte si presaram seminte de mac.

Coacem tarta timp de 40 de minute sau pana cand se rumeneste frumos in cuptorul preincalzit la 180 de grade.

Pofta buna!

Sa stiti ca din spanac am facut si cele mai delicioase prajituri si torturi. Uitati reteta unei super prajituri cu spanac aici.

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker