MancaruriPeste

Plachie cu caras

Am avut 1 kg de caras proaspat, iar una dintre cele mai bune mancaruri de peste din sudul tarii este plachia. Are un gust dulceag de la ceapa si este foarte gustoasa.

Ingrediente

  • 1 kg de caras,
  • 1,5 kg ceapa,
  • 2 ardei grasi,
  • 2 linguri de bulion,
  • 1 lamaie,
  • sare.

Mod de preparare.

Se curata si se prajeste pestele.

Ceapa si ardeiul se taie julien si se pune la calit in ulei. Se lasa pana cand incepe ceapa  sa devina rosiatica.

Se adauga 2 linguri de bulion si  sare dupa gust si se amesteca. Se adauga apoi si apoi pestele prajit deasupra si lamaia taiata rondele.

Se da la cuptorul preincalzit si se lasa aprox. 30 -35 de minute

Se poate servi cu mamaliga.

 

Rahela

Bine ai venit in bucataria mea virtuala! Sunt Rahela, autorul blogului Farfuria cu gust si va propun retete simple traditionale, dar si retete din bucatria internationala adaptate gustului nostru.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker