Busuiocul il asociez foarte bine cu sosul de rosii, ii da o aroma deosebita. Avand mult busuioc la tara, anul asta am uscat frunzele si le-am maruntit. Se pastreaza foarte bine in cutii de carton sau in borcane.
Ingrediente:
- 1 piept de pui
- 200 g sos de rosii cu busuioc de la Barilla
- 1 ceapa
- 30 ml ulei
- sare
- piper
- busuioc uscat
- paste ( spaghete, penne, farfale etc)
Mod de preparare paste cu piept de pui si busuioc.
Fierbem pastele in apa cu sare.
Ceapa si pieptul de pui le tocam marunt si le calim in uleiul incins.
Adaugam sosul de rosii cu busuioc, sare si piper dupa gust si mai lasam 3-4 minute la foc mic. In general folosesc rosii proaspte, doar cand nu ajung la piata le inlocuiesc cu sosul de rosii pentru paste de la Barilla, care este foarte gustos.
Adaugam si pastele scurse de apa in care au fiert peste sos, amestecam si presaram busuioc uscat.
Pofta buna!